Tribina: Klemm i Jukić murterske branitelje pozvali na zajedništvo

0
2307
Miro Bašić, Dražimir Jukić i Josip Klemm (Foto: Rudinapress)

Povodom 25. obljetnice rata murterski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata upriličio je večeras u murterskoj kino dvorani tribinu naziva ‘Branitelji i društvo’.

Pozivu organizatora odazvali su se Josip Klemm, predsjednik udruge Specijalne policije Republike Hrvatske i Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi te 30-ak branitelja iz Murtera.

Jukić je u svom obraćanju posebno istaknuo problem razjedinjenosti branitelja te je naglasio kako je bit u zajedništvu, bez kojeg se ne mogu postići potrebni rezultati.

On smatra kako je slika branitelja danas iskrivljena i kako su ljudi koji su davali svoje živote za Republiku Hrvatsku u ratu danas predstavljeni kao neprijatelji.

Josip Klemm je  govorio o problemu maloljetnih dobrovoljaca u ratu i njihovom statusu te o golemom problemu nezaposlenosti kod branitelja koji nisu invalidi a još su relativno mladi. Oštro je kritizirao sporost sustava i politiku vlade Republike Hrvatske. Cilj tribine je, kažu, bio pozvati sve branitelje na zajedništvo.klemm-u-murteru2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here