Karate škola Tisno – svakom novom članu novi kimono

0
2538
Karatisti Karate škole Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Novi članovi, djeca predškolske i školske dobi upisana ove godine u Karate školu Tisno, u srijedu prije treninga na dar su dobili kimono odijela. Odijela je karatistima je uručio njihov trener Dragan Karan.

– Upisi su prošli, sortirali smo skupine, podijelili Kimona, a sada nam ne preostaje ništa drugo nego da zajedno razvijamo upornost, kreativnost, optimizam, ali i ono najbitnije međusobno prijateljstvo – kaže Dragan Karan, trener karatista iz Karate škole Tisno.
Jučer je, naime, u školskoj dvorani u Tisnom održan prvi trening karatista u odijelima. Kako smo imali prilike vidjeti djeca su jučerašnji trening odradila s velikim osmijehom na licu, ali i još većim ponosom što su imali prilike pokazati naučeno i to ne bilo kako obučeni, već u Kimono odijelo.
Trening karatista Karate škole Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Trening karatista Karate škole Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
 – U svrhu popularizacije ovog plemenitog sporta svim novim članovima poklanjamo Kimono i pojas, klupsku majicu i klupski ruksak. Svi članovi u našem klubu imaju isti start i istu mogućnost napredovanja – kaže Karan.
Mnogi roditelji potiču djecu da se bave sportom koji obogaćuje život, a upravo karate, odnosno njegova načela i trening, prepoznali su kao sredstvo za jačanje osobnosti i samopouzdanja, doznajemo od nekolicine roditelja koji su jučer dočekali svoje karatiste nakon treninga.
Podsjetimo, ovaj je vodički klub dobro organiziran već godinama, ima program vježbanja primjeren znanju i uzrastu vježbača uz adekvatan ekstenzitet i intenzitet opterećenja, te svoje dobro organizirane područne škole u Tisnom i Pirovcu.
Baveći se ovim sportom djeca su nakon treninga smirenija, imaju bolju koncentraciju, kao i san, a nije naodmet spomenutu da se pravilnim izvođenjem vježbi mogu ispraviti ravna stopala i kriva kralježnica. Trenirajući karate djeca svakako prakticiraju vježbe spretnosti, okretnosti, skočnosti, kao i elemente sportske gimnastike.
Novi članovi Karate škole Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Novi članovi Karate škole Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here