Potpora tišnjanskih ‘seljaka’ Marinu Mikšiću

0
2157
Branko Pavlov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Hrvatska seljačka stranka se pokušava konsolidirati u Tisnom, gdje stranački kandidat Hrvoje Račić na listi Narodne koalicije na posljednjim izborima nije dobio ni jedan jedini preferencijalni glas. Nakon potresa u stranci na nacionalnoj i županijskoj razini, gdje je predsjednik Krešo Beljak suspendirao predsjedenika organizacije u Šibensko-kninskoj županiji Zorana Smolića i imenovao povjerenika Marina Mikšića, Tišnjani staju uz nacionalno i županijsko vodstvo stranke.

Branko Pavlov, predsjednik tišnjanske organizacije A HSS-a koja je nedavno čitava prešla u HSS, obratio se danas javnosti priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Nedavna događanja na političkoj sceni Hrvatske te prijevremeni parlamentarni izbori koji su nakon toga uslijedili imali su utjecaj i na politička zbivanja u Općini Tisno bar kad je u pitanju Autohtona hrvatska seljačka stranka.

Naime, neposredno prije parlamentarnih izbora održana je izborna skupština Hrvatske seljačke stranke na kojoj je izabran novi predsjednik gosp. Krešo Beljak, a ubrzo nakon toga A-HSS se pripojio HSS-u što je prihvaćeno i od naše Općinske organizacije.

Slijedom kasnijih događanja unutar HSS-a došlo je do suspenzije nekih županijskih organizacija te članova ove stranke, a među suspendiranim je bio i predsjednik  Županijske organizacije HSS-a Šibensko-kninske županije gosp. Zoran Smolić.

U proceduri stranačkih procesa na dužnost novog predsjednika ŽO HSS-a Šibensko-kninske županije izabran je gosp. Marin Mikšić  koji je javno, preko medija, pozvao sve one kojima je u srcu HSS da se priključe ovoj Stranci.

Ovim priopćenjem članovi tišnjanskog A-HSS-a  to i čine i stavljaju se na raspolaganje predsjedniku ŽO HSS-a Šibensko-kninske županije.

Važno je napomenuti da su svi članovi tišnjanskog A-HSS-a do prije prošlih lokalnih izbora bili članovi HSS-a kada je, sad već bivši predsjednik  ŽO  gosp. Smolić, suspendirao tadašnjeg predsjednika OO HSS-a Općine Tisno Branka Pavlova koji je zajedno s 90 posto tadašnjeg aktivnog članstva HSS-a u Općini Tisno, prešao u A-HSS.

 

Vjera u Boga i seljačka sloga           

 

Predsjednik (sad već bivšeg) A-HSS-a Općine Tisno

 

Branko Pavlov

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here