‘Kurnata Rediviva’ – partnerstvo Tisnog i Murtera za očuvanje prirodne baštine

0
2100

Za srijedu prijepodne najavljeno je svečano potpisivanje ugovora o partnerstvu između Javne ustanove Nacionalni park Kornati te općina Murter-Kornati i Tisno. Partnerstvo se sklapa zbog zajedničke aplikacije na strukturne investicijske fondove s projektom ‘Kurnata Rediviva’.

Riječ je o sveobuhvatnom 46 milijuna kuna vrijednom projektu održivog korištenja prirodne baštine u Nacionalnom parku Kornati, koji sadrži gradnju, uređenje i opremanje niza infrastrukturnih objekata, nabavku plovila i druge opreme te uvođenje mjera i sadržaja namijenjenih provedbi temeljnih djelatnosti Parka i njegovog skladnog suživota s lokalnom zajednicom.

Među ostalim, projekt predviđa i uređenje, opremanje i aktivnosti prezentacijskih centara Nacionalnog parka u Murteru i u Betini.

Projekt se planira u okviru prioritetne osi 6. Zaštita okoliša i održivost resursa Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za financijsko razdoblje 2014.-2020. U ime Javne ustanove Ugovor će potpisati ravnatelj Josip Zanze, a u ime Općine Tisno i Općine Murter-Kornati načelnici Ivan Klarin i Toni Turčinov.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here