Najbolji kamp istočnog Jadrana je u Murteru

0
5069
Autokamp Slanica (Foto: www.murter-slanica.hr)

Po ocjeni slovenskih gostiju autokamp ‘Slanica’ Jurice Kovačeva najbolji je mali kamp u cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji.

Slovenski kamping portal www.avtokampi.si proveo je ove turističke sezone svoj ‘6. Naj kamp Adria’, izbor najboljeg kampa na istočnoj obali Jadrana. U izboru je sudjelovalo 58 kampova iz Slovenije i 156 iz Hrvatske. Prikupljeno je nešto više od 34.000 glasova kampera.

Svečana dodjela nagrada održana je u okviru trodnevnog Kamp kongresa u Sveti Martin na Muri, koji je imao više od 300 sudionika.

Urednik Avtokampi.si Klemen Hren je naglasio da je ovogodišnja sezona kampova opet rekordna, što je dokaz da je kampiranje je sve popularnije. – S obzirom na loše vrijeme u lipnju, sezona nije krenula obećavajuće, ali lijepo vrijeme u nastavku ljeta i početku jeseni pobrinulo se za izvrsne rezultate – rekao je Hren.
Na dalmatinskoj obali i otocima, više je od 120 malih kampova. Slovenci kažu da ih posjećuju zbog gostoljubivosti domaćina, lijepe prirode i mirnog odmora. – Većinu glasova je dobila Slanica kamp otok Murter, drugo mjesto ide u kamp Biograd i treće mjesto u kampu Lupis iz Lovištu na Pelješcu – navodi slovenski turistički portal.

Gazdu autokampa Slanica Juricu Kovačeva ovo vrijedno priznanje ugodno je iznenadilo.

– Prepoznata je naša briga za gosta, stalno ulaganje u infrastrukturu, u čuvanje i uređenje okolišta. To smo postigli zahvaljujući velikom trudu i zalaganju naših ljudi koji su, uz prirodu, ključan faktor u našem turizmu – rekao nam je Jurica Kovačev.

Vrlo je zanimljiv podatak koji donosi slovenski portal da je proteklog ljeta čak 54 posto svih noćenja slovenskih gostiju u Hrvatskoj bilo ostvareno u kampovima.

slanica-1-019

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here