FOTO: Đir novom šetnicom u Tisnom

0
5825

Konačnim uređenjem pokosa državne ceste D121 i šetnice omogućuje se željena komunikacija turista iz Lovišća s Tisnom bez automobila, dok se atraktivnom šetnicom preko Banja, Obale sv. Martina i sv. Andrije sve do Jezera, turistička odredišta Tisno i Jezera povezuju u cjelinu.

Na tišnjanskom Banju osvanula je nova rasvjeta, komunalna oprema kao i zelene površine s inovativnim sustavom navodnjavanja. Šetnica dužine 950 metara ovih dana dobiva svoj šlag na torti. U tijeku su završni građevinski radovi koji će trajati još najduže dva dana.

Ovo je projekt koji će svakako podići kvalitetu turističke ponude Tisnog i Jezera na jednu višu razinu. Investicija je to teška 4,1 milijun kuna. Sporazumom potpisanim u travnju prošle godine bila je utvrđena obveza Općine Tisno za izradu dokumentacije i ishodovanje svih potrebnih dozvola. Općina sudjeluje i u financiranju radova s iznosom od 930.000,00 kuna (bez PDV-a).

Obalna šetnica i plaža imaju stepenište za pristup s nogostupa ceste i hortikulturalno uređenje pokosa nasipa. Tu je također i obalni zid u svrhu zaštite od erozije uslijed djelovanja morskih valova.

Kako izgleda šetnica dan, dva prije samog završetka radova pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here