Tišnjanska Rudina živnula u nedjeljno jutro: Proslavljeni Dani kruha

0
3755
Učenice Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno izlažu proizvode od kruha (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

Nedjeljno je jutro u Tisnome započelo osmjesima mještana, rapsodijom jesenjih boja, suncem i mirisima kruha. Na Rudini je osvanuo štand s kruhom, kolačima, tradicionalnim proizvodima našeg kraja kao i ostalim plodovima zemlje. Riječ je proslavi Dana kruha.

Kako se moglo čuti među učenicima i posjetiteljima ove proslave, ovo su dani u kojima osjećamo posebnu zahvalnost što živimo, što nam zemlja još uvijek rađa plodove, i što unatoč krizi i dalje imamo dovoljno za jesti.

Štand na Trgu Rudina u Tisnom uredile su učiteljice Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno zajedno s učenicima i njihovim roditeljima. Bilo je tu brojnih kolača, slatkih i slanih peciva, fritula, kroštula, toplih napitaka i brojnih ukrasa.

Fritule (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)
Fritule (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)
Ukrasi (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)
Ukrasi (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

Prolaznici su prilazili štandu posebno privučeni šarenilom i zamamnim izgledom svega priloženog, a učenici su zajedno s učiteljicama rado komunicirali i posluživali kruh i ostalo.

Dodatnu, posebnu notu proslavi Dana kruha dao je i don Lazar Čibarić, župnik župe Tisno i voditelj dekanata, posvetivši spremljena jela i iskazavši zahvalnost Bogu na istima.

Don Lazar Čibarić - posveta hrane i zahvala Bogu (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)
Don Lazar Čibarić – posveta hrane i zahvala Bogu (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

U fotogaleriji donosimo dio prizora s tišnjanske Rudine:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here