Centralna proslava Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

0
2454
Dani kruha (Foto: Rudinapress, ilustracija)

Dani kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

Osnovna škola Vjekoslava Kaleba Tisno, kao i Područno odjeljenje u Jezerima također su se priključili ovom značajnom obilježavanju kako bi upoznali djecu i učenike s nastajanjem kruha, približili im narodne običaje, te ukazali na važnost zdrave prehrane. Učitelji zajedno s roditeljima i djecom, odnosno učenicima pripremali su proizvode proteklog tjedna za Centralnu proslavu Dana kruha.

Naime, Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održat će se sutra (nedjelja), 16. listopada, s početkom u 9.30 sati na Tišnjanskom Trgu Rudina.
U Jezerima će centralna proslava biti na Trgu Jezerana s početkom u 15 sati. Posebno možemo istaknuti vrijedne Jezerane, točnije učiteljice i učenike koji su za sve posjetitelje pripremili domaću marmeladu.

Smatra se da ovakvo obilježavanje dana kruha svakako pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta, odnosno učenika i prirode.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here