Ipak se neki usude – ‘Gazda’ u Pirovcu

0
1637
Plakat filma

U Kinu Mediteran u Pirovcu u subotu 15. listopada s početkom u 21 sat upriličit će projekciju filma o kojem svi pričaju, a malo tko ga se usudi javno prikazati.

Kako se u uvodnoj špici kaže, to nije film o Ivici Todoriću, vlasniku Agrokora, Konzuma i većine svega u Republici Hrvatskoj.
Nakon uspješne premijere dugometražnog dokumentarnog filma Gazda, redatelja Darija Juričana i promocije knjige Gazda, autora Saše Paparelle u zagrebačkom kinu Europa 4. listopada, film je krenuo u distribuciju preko neovisne kino mreže, jer su ga veliki kinooperateri odbili prikazati. Tako se našao i u Pirovcu, a ne u Šibeniku.
‘Gazda je tri godine rađen u otežanim uvjetima. Film je to o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u kojem se provlači priča redateljeva oca koji je 40 godina radio u Uni/konzumu. Priča je to o jednom uspjehu i kako se do njega došlo, priča je to o jednom neuspjehu i kako u njemu živimo. Gazda nije film o Ivici Todoriću, već o simbolima Hrvatske. Film je to o stanju jedne nacije’, kažu u najavi autori.GAZDA-korice-montazaKnjiga Saše Paparelle u 32 poglavlja kao mali self help vodič prezentira kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Knjiga je komplementarna filmu i ne prati nužno strukturu filma.

Redatelj i producent filma je Dario Juričan, scenarist Zvonimir Tivon, montažerka Sandra Mitić, izvršni producent Bojan Radanović, asistenti redatelja Igor Jelinović i Josip Lukić, animatorica Juliana Kučan, oblikovanje zvuka Tihomir Vrbanić, oblikovanje slike Luka Sepčić, DCP – Bold studio.

Film i njegovi autori za sada nisu pozvani u Šibenik, tako da je pirovačka projekcija jedina prigoda da ga vide gledatelji s područja Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here