Uređuje se i tišnjanska Rudina

0
3080
Jedan od mogućih izgleda Rudine

Općina Tisno pokreće proceduru uređenja najvećeg, najzahtjevnijeg i najzapuštenijeg trga na području Općine – Trga Rudina u Tisnom.

Javna rasprava bit će otvorena u srijedu 19. listopada u općinskoj vijećnici.  S početkom u 18 sati ovdje će pred zainteresiranim mještanima svoje idejne projekte predstaviti dipl. ing. arh. Damir Lasinović, autor niza zapaženih rješenja poput betinskog Trga na moru, te dipl. ing. arh. Dinko Peračić, također istaknuti i nagrađivani hrvatski arhitekt, čije je jedno recentnije djelo i vrlo uspješni projekt Tržnice i ribarnice u Vodicama.

Lasinovićev idejni projekt već je bio na javnoj raspravi, zajedno s projektom uređenja Obale sv. Martina, ali je područje koje se planira urediti sada prošireno i na tišnjansku tržnicu.

 – S obzirom da se radi o uistinu značajnom i vrlo zahtjevnom infrastrukturnom projektu u Općini angažirali smo dva najistaknutija arhitekta mlađe generacije čiji je rad itekako poznat na našem prostoru. Riječ je o iznimno vrijednoj javnoj površini na kojoj trenutno vladaju katastrofalni uvjeti, posebno ljeti, od kojeg trenutno imamo samo jedno veliko parkiralište, bez ikakve druge funkcionalne i estetske vrijednosti. Tijekom javne rasprave odlučivat će se koje je rješenje bolje i u njega će, po opravdanim primjedbama i prijedlozima građana, biti unesene određene funkcionalne i estetske izmjene i poboljšanja – rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.
rudina-dr-franje-tudmana-0181
On poziva građane da se 19. listopada u što većem broju odazovu prezentaciji idejnih projekata i da se uključe u javnu raspravu. – Sad je vrijeme da se svi zainteresirani za izgled najvećeg tišnjanskog trga uključe i iznesu svoje primjedbe i prijedloge. Kad završi javna rasprava bit će kasno za kritike – kaže Klarin.
Nakon prihvaćanja idejnog rješenja kreće izrada glavnog izvedbenog projekta, ishođenje dozvola i  kreću radovi. Okvirni rok, od javne rasprave do početka gradnje, je šest do 12 mjeseci. Ukupna cijena još nije definirana, jer niti je odabrano idejno rješenje niti su definirani materijali s kojima će se raditi. Uglavnom, riječ o temeljitoj nadzemnoj i podzemnoj rekonstrukciji Rudine koja će koštati nekoliko milijuna kuna. Bit će financirana iz sredstava HBOR-a, na čijem računu Općina Tisno deponira dio sredstava od poreza na dohodak, kao glavnog izvora prihoda proračuna lokalne samouprave, koja su po odluci Općinskog vijeća rezervirana za gradnju komunalne infrastrukture.plakat_a2

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here