Tišnjanin Lovre Crvelin predsjednik je nove parlamentarne stranke

0
3695
Lovre Crvelin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ministarstvo uprave potvrdilo je u ponedjeljak da je zaprimilo zahtjev za upis političke stranke Jedina opcija u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

– Ministarstvo uprave zaprimilo je danas, 10. listopada 2016. godine, zahtjev Lovre Crvelina za upis političke stranke pod nazivom Jedina opcija u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske. S obzirom da je predmetni upravni postupak u tijeku ne možemo iznositi podatke vezane za registraciju navedene političke stranke –  poručili su u priopćenju iz Ministarstva uprave.

Dok hrvatski mediji izvještavaju kako je vodstvo Živog zida, na čelu s njegovim predsjednikom Ivanom Viliborom Sinčićem, pokušava osnovati novu stranku,  saznajemo da to nije baš sasvim točno. Sinčić, barem za sada, nije u ovoj stranci.

– Istina je da je da održana osnivačka skupština stranke Jedina opcija na kojoj sam ja izabran za predsjednika, a Matija Matić je dopredsjednik. Ivana Vilibora Sinčića i Vladimire Palfi nema među osnivačima – otkrio nam je Lovre Crvelin, 22-godišnji student filozofije i kroatologije iz Tisnog koji je na parlamentarnim izborima bio drugi na listi Živog zida u 9. izbornoj jedinici.

– Istina je da među osnivačima osim mene ima još članova Živog zida, ali tu su i kolege iz ostalih stranaka iz koalicije Jedina opcija.  Radit ćemo na ostvarenju onih ideja koje smo zastupali i do sada, samo što će to s novom strankom, zbog njenog statuta i ustrojstva,  biti puno učinkovitije i ozbiljnije. No, to ne znači da odustajemo od Živog zida – rekao nam je Crvelin.

Za raspad Živog zida i međusobne optužbe njegovih članova Crvelin kaže da se radi o tome da politički mainstream, odnosno s njim povezane snage, na sve načine pokušavaju spriječiti promjene. Optužbe ne želi komentirati, kao što za sada ne želi otkriti ni tko će od osam saborskih zastupnika koalicije Jedine opcija ući u novoosnovanu stranku.

– Još je prerano da se kaže išta više od ovoga što sam rekao. Ministarstvo uprave tek treba prihvatiti registraciju – rekao je Crvelin.

Ministarstvo je dužno donijeti rješenje o zahtjevu za upis u registar političkih stranaka u roku 30 dana od dana njegova zaprimanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here