Jesen u Betini: Radionice i društvene aktivnosti u Muzeju betinske drvene brodogradnje

0
1878
MBDB (Foto: Neven Jović)

U Muzeju betinske drvene brodogradnje uskoro počinju jesenske radionice koje će se održavati kroz listopad i studeni.

Prva jesenska radionica na rasporedu je 06. listopada kada će posebno moći uživati knjigoljupci. Naime, ova literarna večer rezervirana je za odrasle, a upotpunit će je društvo iz Čitateljskog kluba „Slovo u kamenu“. Kako najavljuju organizatori iz betinskog Muzeja, planirano je druženje od 20 sati u Muzeju betinske drvene brodogradnje, a posjetitelji će moći razmijeniti mišljenja i dojmove uz posljednji pročitani naslov. 

Radionice i društvene aktivnosti nastavljaju se 12. listopada, kada je na rasporedu kazivanje priča, mitova i legendi iz usmene hrvatske tradicijske predaje, zatim je 14. listopada na rasporedu Mala škola ručnog rada. 19. listopada, posjetitelji će moći izraditi virtualne slikovnice, dok će 28. listopada djeca vrtićke dobi moći prisustvovati likovnoj radionici i ući dublje u svijet stare hrvatske mitologije, bajki i legendi.

Upoznavanje s narodnim nošnjama otoka Murtera, bit će tema za jesenske radionice Muzeja betinske drvene brodogradnje odmah na početku studenoga, točnije 02. studenoga. 10. studenoga odrasli imaju prilike učiti vesti i plesti, a 18. studenoga večer je za kviznu situaciju, kada će Muzej biti obučen u kvizne kulise, a ljubitelji pub – kviza mjerit će svoje intelektualne snage.

Za sada donosimo plakat s programom koji je Muzej betinske drvene brodogradnje pripremio za ovu jesen u Betini, a svakako ćemo događaje i posebno najavljivati na dan njihova održavanja.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here