Svečanost Dana Općine Murter Kornati – za deset dana stiže dozvola za vrtić

0
3202
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

– Moram naglasiti da je naša općina ove godine prolazila kroz teške trenutke, dogodili su joj se prijevremeni izbori, propušteno je mnogo vremena i trebalo je uložiti puno truda da se propušteno nadoknadi – kazao je u pozdravnoj riječi na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Murter-Kornati njezin načelnik Toni Turčinov.

Nabrajajući poslove kojima su prionuli on i njegov dopredsjednik Petar Ježina u protekla tri mjeseca, Turčinov je naveo pripremu turističke sezone, uvođenje reda u prometu, izradu strategije razvoja općine u narednih osam godina, rješavanje imovinsko-pravnih pitanja na lokaciji budućeg dječjeg vrtića za koji bi, prema njegovim riječima, lokacijska dozvola trebala biti odobrena za desetak dana.

Načelnik Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)
Načelnik Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

Načelnik Turčinov je u kratkoj prezentaciji između ostalog pokazao kako bi trebao izgledati središnji Trg Rudina u travnju iduće godine jer druga faza uređenja Trga samo što nije počela, a prikazao je i budući izgled gradske plaže Luke u koju se godinama ništa nije ulagalo te najavio i uređenje nekih drugih lokacija poput najstarije murterske ulice Get i u njezinu sklopu prezentacijskog centra „Murterska baština“ u koji će biti smještene zbirke Marka Mudronje i akademskog slikara Mile Skračića. Najavio je uređenje šetnice Crnikovac, plaže Podvrške…, i nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava Murter-Betina još do kraja ove godine.

Dobitnici nagrada i prizanja Općine Murter-Kornati
Dobitnici nagrada i prizanja Općine Murter-Kornati

U prosincu 2004. godine murterski su vijećnici izabrali blagdan zaštitnika murterske župe sv. Mihovila za dan općine Murter-Kornati. Od tada do danas mnogi su zaslužni Murterini za svoj doprinos zajednici dobili općinske nagrade i plakete. Ove su godine nagradu dobili Miroslav Markov za nesebično zalaganje i pomoć u svim mjesnim događanjima te učenik srednje škole Dominik Kožulić, osnivač i voditelj dječjeg crkvenog zbora. Općinske su plakete dobili dr. Porin Pleslić, koji je financijski pomogao uređenje interijera murterske ambulante, magistar arehologije Željko Krnčević za predana arheološka iskapanja antičkog nalazišta Colentum i doprinos njegovoj valorizaciji, pošteni nalaznik novčanika punog novca i dokumenata Marin Pirija čija je gesta zabilježena u mnogim domaćim i stranim medijima, medicinska sestra Esma Ježina za nesebično pomaganje mnogim Murterinima u zdravstvenim tegobama. Plakete su dobile i dvije učenice osmog razreda Sara Grozdić i Ella Magdić. Prva za izvrstan školski uspjeh i deseto mjesto u republičkom natjecanju u hrvatskom jeziku, a druga za iznimne rezultate u gimnastičkim natjecanjima.

Ništa bez Mele (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)
Svečanost nebi bila svečanost bez Mele (Foto: Rudinapress/Sanja Henjak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here