Zabilježen povijesni turistički rekord: Otok Murter premašio milijun noćenja

0
6915

Zbroj ostvarenih noćenja u četiri mjesta otoka Murtera s danom 28. rujna prešao je milijun, što do sada nikad nije ostvareno ni kroz cijelu godinu.

Jedan od razloga rasta turističkih rezultata je svakako i uvođenje sustava prijave gostiju e-visitor, ali evidentan je i realan porast broja dolazaka i noćenja. On je posljedica rasta broja turističkih kapaciteta, u kampovima, apartmanima i sobama te nikad duže predsezone i posezone koja još traje.  Prema informacijama prikupljenima iz četiri turističke zajednice otoka, Murter kao najveće mjesto otoka je ostvario najveći broj noćenja, a Betina najmanji. No, u Betini je zabilježen najveći rast u odnosu na prošlu godinu. Murter tako bilježi 357.020 noćenja, slijede Tisno s 227.921 i Jezera sa 227.164, te Betina sa 188.064.

Rekordni rezultati turističke sezone otoka bit će službeno prezentirani i proslavljeni u ponedjeljak s početkom u 10 sati na Slanici u Murteru. Predstavit će ih direktori ureda TZ-a Murtera, Betine, Jezera i Tisnog Šime Ježina, Ana Mijat, Nenad Milin i Filip Henjak, zajedno s načelnikom Općine Murter-Kornati Tonijem Turčinovom i načelnikom Općine Tisno Ivanom Klarinom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here