Dani latinskog idra – bez predaha

0
2493

Manifestacija Dani latinskog idra koja je službeno počela na blagdan Male Gospe, 8. rujna, bliži se svom velikom finalu – regati na latinsko idro. No, prije velike završnice, koja će se dogoditi u nedjelju, 25. rujna sa startom u 15 sati, organizatori su se pobrinuli za još niz događanja koji će obilježiti ovo 19. uprizorenje najstarije regate na latinsko idro na ovim prostorima.

Danas, u petak, 23. rujna, u 15.30 sati počinje mala likovna radionica za djecu i roditelje pod vedrim nebom središnjega mjesnog trga Rudina. U 16 sati startat će regata Malo latinsko idro u kojoj će svoje vještine iskazati učenici OŠ Murterski škoji. U 18 sati predviđeno je otvorenje izložbe „Hrvatska tradicijska flota u zaljevu Morbihan“ na Velikoj rivi, koju će postaviti udruga Cronaves iz Splita. Večernji program počinje u 20 sati na Staroj rivi dokumentarno-igranim filmom „Srce žene ili 24/1“ autorice Andrejke V. Skračić, a završava koncertom gitarističkog dua Mate Skračić i Ivan Korunić, također na Staroj rivi.

Subotnji program počinje tradicionalnom marendom na Staroj rivi u 10 sati, nastavlja se plovidbom murtersko-betinskim akvatorijem u poslijepodnevnim satima te užinom u Betini u 17 sati. „Pod latinskin idrun“ naziv je smotre klapa koja se tradicionalno održava svake godine u ovo vrijeme, a čiji je organizator i domaćin ženska klapa Mela iz Murtera. Smotra počinje u 20.30 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here