Latinsko idro: ‘Večer domaće riči’ i ‘Objasnidbeni rječnik’ u kinu i knjižnici

0
1864

Večeras (srijeda) u 20.30 sati u murterskoj kinodvorani Žut održat će se „Večer lipe domaće riči“, tradicionalna priredba u sklopu Dana latinskog idra. Događanje je bilo predviđeno na Staroj rivi, ali je zbog bure i neugodne večernje hladnoće premješteno u kinodvoranu.

Učenici OŠ Murterski škoji čitat će najuspjelije radove na temu Gospe od Gradine, što je i središnja tema ovogodišnje „Večeri“. U priredbi će sudjelovati i članice Župnog zbora sv. Mihovil te murterski dramski amateri.

U sklopu iste manifestacije – Dana latinskog idra – u četvrtak, 22. rujna, u organizaciji Ogranka MH u Murteru u Narodnoj knjižnici i čitaonici prof. dr. sc. Marko Samardžija predstavit će svoju novu knjigu „Srpsko-hrvatski objasnidbeni rječnik“. Profesor Samardžija je poznati naš kroatist i jezikoslovac, redoviti je profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i autor brojnih znanstveno-stručnih radova o sintaksi, leksikologiji i povijesti hrvatskoga standardnog jezika. Predstavljanje počinje u 20.30 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here