Betina ide dalje – ukupno 14 milijuna kuna za društveni dom

0
3022
Upravo se ruše pregradni zidovi bivšeg društvenog doma (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Započeli su radovi na drugoj fazi projekta prezentacijskog i kulturnog centra u zgradi bivšeg društvenog doma u Betini.

Turistička sezona jedva da je završila, a Općina Tisno već pali mješalice za beton. U zgradi bivšeg društvenog doma u Betini Općina uređuje mjesni kulturni centar i prezentacijski centar NP Kornati i PP Vransko jezero. Do početka turističke sezone vodička Minigradnja d.o.o. završila je prvu faza radova, kompletno uređenje i izolaciju krovišta i fasade zgrade te ugradnju energetski učinkovite PVC stolarije i AL bravarije, u što je utrošeno 2.364.908,25 kuna, od čega je 60% platio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 40% Općina.

Načelnik Ivan Klarin s inženjerom Tim Colora (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Načelnik Ivan Klarin s voditeljem gradilišta (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Sada smo otvorili radove na drugoj fazi, koja podrazumijeva uređenje interijera i postava prezentacijskog i kulturnog centra. Vransko jezero će u prizemlju pored restorana dobiti recepciju koja će raditi cijelu godinu, a prezentacijski centar Kornata će biti smješten na gornjoj, najnovijoj etaži koja je nastala uređenjem krovišta. Parkovima je prostor dan na korištenje na rok od 20 godine bez naknade, a za Općinu Tisno, odnosno Mjesni odbor Betina, Muzej betinske drvene brodogradnje i za ostale javne potrebe Betine je ostala središnja etaža u kojoj će biti uređena velika sala sa 200 sjedećih mjesta i jedna manja s 50 mjesta i popratnim prostorijama – pojasnio nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin za jutrošnjeg obilaska radova.

betina9

Građevinski radovi koštat će 3,93 milijuna kuna, a uređenje i opremanje kompletnog postava još 6,9 milijuna kuna. Kompletna investicija, osim 600.000 kuna za projektnu dokumentaciju koje je osigurala Općina, je pokrivena iz NIP fonda EU-a. Radove izvodi Tim color d.o.o. iz Zagreba i trebali bi biti završeni do kraja ožujka.

– S ispostavama nacionalnih parkova i parkova prirode će Betina dobiti novu vrijednost, sadržaje koji će biti moguće uklopiti u turističku ponudu, onu koja traje i izvan same špice turističke sezone, a u društvenom centru na međuetaži će se odvijati najveći dio javnog života tijekom cijele godine, poput raznih javnih skupova, kongresa, izložbi, predavanja, koncerata, projekcija i svih ostalih okupljanja. Vjerujem da će ovaj reprezentativan prostor jamčiti daljnji razvoj kulturnog i ostalog javnog života u Betini – rekao je načelnik Klarin.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here