Otišao je Stanko, dobri duh Tisnog

0
4363
Stanko Colić s Ivicom Kalebom Pivcem u jednoj od prestava Kazališta 'Buža0 (Foto: Vlatko Žurić Dado)

Tisno je ostalo bez jednog od svojih simbola. U 77. godini života napustio nas je Stanko Colić, nezaobilazni lik i dobri duh svih tišnjanskih kulturnih događanja od davnih ’50-ih godina prošlog stoljeća.

Bio je član Tamburaškog orkestra od 1952. godine, a ubrzo se pridružio i Puhačkom orkestru KUD-a Hartić, gdje je svirao corno, bubanj i činele. Bio važan sudionik svih kulturnih i javnih zbivanja Tisnog.  Bio je član i dramske i lutkarske i folklorne sekcije KUD-a, a početkom 60-tih godina  jedan je od osnivača kina u Tisnome. Bio je i istaknuti član Amaterskog kazališta „Buža“ iz Tisnoga, s kojim je od ’97. godine glumio u predstavama “ Špirov tovar“, „Petelinske mise“ i „Priče s otoka“.

‘Još jedna tužna vijest! Nema više našeg Stanka. Tako miran, nenametljiv čovjek, a bilo ga je svugdje . Nije bilo ni jedne društvene zabave ili aktivnosti a da njega nije bilo ili kao promatrača ili sudionika – glazbara, glumca, pjevača…. Uvijek aktivan, jedva je čekao da se nešto događa i da on da svoj doprinos svemu tome, On i njegova Rajka! Nekako ih nisam mogla zamisliti odvojene. Pa eto, i odoše tako brzo jedan za drugim. Veliko mu hvala za sve što je učinio za Tisno i vječna mu slava’, stoji u jednoj od brojnih objava koje su Tišnjani ovim povodom ostavili na društvenim mrežama.

Posljednji ispraćaj Stanka Colića je danas u 17 sati na mjesnog groblju u Tisnom.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here