Tisno žrtvuje knjižnicu za spas Fine

0
2584
Fina seli u prizemlje zgrade Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Tisnog danas odlučuje o preseljenju Financijske agencije (Fina), odnosno njene poslovnice broj 34620 iz hotela Borovnik u prizemlje palače Katunarić, u prostorije Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Kako smo već pisali, (POVEZNICA) razlog selidbe Fine je istek desetgodišnjeg ugovora o najmu s hotelom Borovnik. Općina nastoji učiniti sve da Tisno, Općina i otok Murter ne ostanu bez ove važne financijske ustanove, pa je predloženo njeno preseljenje u prostorije Narodne knjižnice i čitanoce Tisno, kojoj je ponuđena nadoknada prostora u stražnjem dijelu iste zgrade.

Koliko je sretno rješenje da se Fini izlazi u susret na štetu Narodne knjižnice, raspravljat će se na današnjoj 28. sjednici Općinskog vijeća koja počinje u 15 sati. Riječ je o točkama 6. Prijedlog Odluke o izmjeni odluke o  zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, 7. Prijedlog Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u zgradi Općine Tisno, Uska ulica 1, i 8.  Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o davanju na korištenje prostora smještenog u čest.zgr.6/1 i čest.zgr.6/2 K.O.Tisno ustanovi Narodna knjižnica i čitaonica Tisno.

Radovi na adaptaciji prostora knjižnice za useljenje Fine već su počeli. Je li uopće primjereno agenciju ugurati u Narodnu knjižnicu i čitaonicu? Ili je bolje ostati bez Fine? Odlučit će Općinsko vijeće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here