Murter i Pirovac za HDZ, Tisno za SDP: Klarin treći put osvojio mandat, Crvelin slavi, iako nije prošao

0
3286

Nakon obrađenih glasova sa svih 100 % biračkih mjesta utvrđeno je da je HDZ relativni pobjednik ovih izbora. HDZ-u ide 61 mandat, Narodnoj koaliciji 54, Mostu 13, Živom zidu 8, IDS-u 3, Milanu Bandiću 2, HDSSB-u 1 mandat i Željku Glasnoviću (dijaspora) 1 mandat.

U našoj 9. izbornoj jedinici u Sabor ide osam kandidata s liste HDZ-a, četiri s liste Narodne koalicije i dva Mostovca. Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin koji je bio treći na listi SDP-a ide obnašati svoj treći saborski mandat, dok će Lovre Crvelin, drugi na listi Živog zida, imati vremena završiti fakultet prije nego postane saborski zastupnik. Naravno, ako se izbori ne budu još jednom ponavljali.

– Izgubili smo ove parlamentarne izbore i to treba jasno reći. Ja sam zadovoljan velikom podrškom koju su mi dali birači u mojoj općini, pogotovo preko preferencijalnih glasova, što me obvezuje da nastavim raditi istim žarom kao i do sada – komentirao je rezultate Ivan Klarin.

Ivan Klarin na glasačkom mjestu u Jezerima (Foto. Rudinapress/H. Pavić)
Ivan Klarin na glasačkom mjestu u Jezerima (Foto. Rudinapress/H. Pavić)
– Jedan dio HSS-ovih birača glasao je za HDZ, što nije bilo neočekivano, dok je jedan dio birača te stranke dao je podršku našoj koaliciji. Generalno nisam zadovoljan izbornim rezultatom. Treba HDZ-u čestitati na pobjedi, a ako se mene osobno pita protiv sam velike koalicije – dodao je Klarin.
Lovre Crvelin ne žali što on osobno ni nitko od kandidata Živog zida iz 9. izborne jedinice ne ulazi u Sabor, već se raduje uspjehu stranke na nacionalnoj razini i najavljuje kako se njime može puno napraviti i u lokalnoj sredini.

– Hvala svima koji ste glasali za našu listu, pogotovo onima iz 9. izborne jedince. A najviše se zahvaljujen ljudima sa moga otoka, sa ovim rezultatom možemo napraviti puno u našoj lokalnoj zajednici – kaže Crvelin.

Lovre Crvelin, Živi zid (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Lovre Crvelin, Živi zid (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Rezultat pokazuje da rastemo, a rast ćemo i dalje, pogotovo kad ljudi shvate da smo jedina oporba ovom sustavu. Sljedećih par godina će biti zanimljivo, doći će do velike koalicije i bit će zanimljivo gledati ljudske reakcije na takav rasplet situacije – rekao nam je Crvelin.

Prema rezultatima koje je jutros objavilo Državno izborno povjerenstvoOpćina Tisno je glasovala za SDP-ovu Narodnu koaliciju, koja je ovdje dobila 741 glas ili 43,13 posto. HDZ je ovdje dobio 615 glasova ili 34,86 posto, Most 143 glasa ili 8,10 posto, Živi zid 124 glasa ili 7,2 posto… U Pirovcu je pobijedio HDZ sa 419 glasova ili 43,41, SDP je osvojio 307 ili 31,81 posto glasova, Most 107 ili 11,8 posto, a Živi zid 46 ili 4,76 posto glasova. Murter je glasovao za HDZ, koji je ovdje dobio 381 glas ili 37,79 posto. SDP je u Murteru osvojio 330 ili 32,73 posto glasova, Most 147 ili 14,58 posto, a živi zid 57 ili 5,65 posto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here