Kreće škola stranih jezika u Tisnom

0
2095

U Narodnoj knjižnici i čitaonici u Tisnom u utorak s početkom u 17 sati održat će se prezentacija Škole stranih jezika. Cilj zainteresirati ljude da se u što većem broju pridruži drugoj po redu Školi stranih jezika na otoku Murteru koja počinje 10. listopada.

– Htjeli bismo svim članovima zajednice približiti učenje stranih jezika. S obzirom na to da smo orijentirani na turizam, znanje stranih jezika je nužno da bi se bavili istim – ističe Čorkalo i dodaje – Otok Murter je udaljen od Šibenika te smo smatrali da bi trebali školu stranih jezika dovesti na otok, umjesto da ljudi putuju do Šibenika kako bismo im dodatno olakšali.

Predbilježbe i upisi kreću sredinom rujna, točnije u četvrtak 15. rujna, a trajat će do početka listopada. Nakon završenih upisa, planiran je sastanak s polaznicima škole vezan za dogovor oko termina i potpisivanje ugovora, a početak nastave planira se 10. dana listopada.

– Nudimo više tečajeva stranih jezika, najviše onih koji su potrebni osobama koje se bave turizmom. Polaznici imaju ove godine izbor od pet stranih jezika: njemački jezik, talijanski, češki, ruski i engleski jezik. Nastava bi se odvijala jednom tjedno, blok sat, dakle 90 minuta i ukupno bi se odradilo 50 školskih sati. – kaže Gorana Čorkalo.

Cijena za cijeli tečaj iznosi 1.920,00 kuna plativo u 8 mjesečnih rata u iznosu od po 240,00 kuna. Ukoliko se pak odlučite za jednokratnu uplatu, odobren je popust. Također, popust se može ostvariti ako se upiše više članova iz iste obitelji, ukoliko ista osoba upiše dva strana jezika ili ako ste umirovljenik.

– Također smo u mogućnosti organizirati i tečajeve za druge jezike ukoliko bude interesa za njih. Osim znanja stranih jezika, jako je važna i informatička pismenost. Ukoliko bude interesa, organizirali bi informatičke tečajeve za početnike (ili napredne korisnike), a ono što je novina je Tečaj stranog jezika i informatike za iznajmljivače. Tim tečajem mali bi iznajmljivači naučili osnovne vještine oglašavanja i komuniciranja s potencijalnim gostima. – dodaje Čorkalo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here