Predstavljanje Jezerskog zelenjaka i Jezerske ogrice

0
1385

U Kulturno-pastoralnom centru „Baganelovica“ večeras s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje proizvoda Jezerana koji nose prestižnu oznaku ‘Hrvatski otočni proizvod’ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Proizvodi koje će večeras predstaviti Turističke agencije Bisage i KUD Koledišće Jezera su Jezerski zelenjak i Jezerska ogrica.

Projekt Hrvatski otočni proizvod je pokrenut 2007. godine, a ukupno je do sada oznaku dobilo 219 proizvođača (od kojih je 18 ekoproizvođača i 25 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla) za 628 proizvoda i proizvodnih linija s 23 otoka

Riječ je o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, đemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima. Rade se uglavnom u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

Večeras će u Baganelovici također biti predstavljena i ostala dobra nematerijalnog kulturnog naslijeđa koja će Jezera predložiti ili su u tijeku da se registriraju i zaštite pri Ministarstvu kulture.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here