Samo šest parova na primanju u Općini Tisno – vjenčanja i bebe tek se očekuju

0
3034
Klarini kod Klarina - Andrea i Krešo s bebom kod načelnika Ivana (Foto: Općina Tisno)

U Općini Tisno jutros je upriličeno primanje za šest parova koji su ovoj godini imali prinove ili su se tek vjenčali.

Ovakva primanja u uredu načelnika događaju su dva puta godišnje i na njima se dodijeljuju novčane potpore za novorođenu djecu i novovjenčane parove. Prema socijalnom programu Općine Tisno novovjenčani parovi dobiju po tisuću kuna. Za prvu bebu dobije se 3.000 kuna, za drugu 5.000 kuna, a za treću 7.000 kuna. No, danas je u Općini bilo znatno manje parova nego inače. Obično na ovakvim primanjima bude između 20 i 30 parova.

– Ne treba se zbog toga obeshrabriti. Ove godine bit će još jedna ovakva prigoda i nadamo se da će ih tada biti puno više. S jedne strane bilo je manje novovjenčanih parova i manje rođenih beba, ali ima i onih koji se iz nekog razloga nisu stigli prijaviti za potporu. Vjerujem da će se do kraja godine ova brojka bitno popraviti – rekao nam je načelnik Ivan Klarin.

Ohrabruje podatak da su četiri para kod načelnika danas došla sa svojom trećom bebom. U Socijalnom programu za ovakve darove novovjenčanima i novorođenčadi predviđeno je 150.000 kuna godišnje, od čega je prošle godine iskorišteno 132.000.

Potpore za novovjenčane parove dobili su Nikola i Franka Bilić Pavić te Vlatko Žurić i Višnja Milačić Žurić. Za prinove u obitelji načelnika je potpore uručio Vlatku Žurić i Višnji Milačić Žurić, Sanji Jakas i Matiji Kristijanu Šestoviću, Aleksandri Huljev i Marku Petroviću, Krešimiru Klarinu i Andrei Štropin Klarin, Robertu i Jeleni Erdelez te Jeri Skračiću i Anđelki Mršo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here