Tisno: Mimohod sjećanja na stradale vatrogasce

0
2098

Prošlo je devet godina od kornatske tragedije, vatrogasnog helikopterskog desanta na Veli Kornat u kojem je 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradalo 12 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tisnog i Vodica, a Frane Lučić, koji je jedini preživio katastrofalnu ekpediciju, zaradio je teške ozljede od kojih trpi i danas.

Mimohodom sjećanja tužna obljetnica bit će obilježena večeras u Tisnom. U 18 sati je okupljanje ispred DVD-a Tisno gdje će biti položeni vijenci i upaljene svijeće, nakon čega će kolona krenuti kroz selo do Spomen križa kod crkve sv. Duha. Ispred centralnog križa kao i na grobove stradalih vatrogasaca bit će položeni vijenci i upaljene svijeće.

Počast će biti odana poginulim vatrogascima iz DVD-a Tisno – Marku Stančiću, Tomislavu Crvelinu, Anti Crvelinu i Josipu Lučiću kao i njihovim kolegama iz Vodica i Šibenika.

Za sutradan, 30. kolovoza, u ranim jutarnjim satima planiran je odlazak na Kornate, dok će po povratku, u 19 sati biti održana Sv. Misa zadušnica za stradale vatrogasce, u župnoj crkvi sv. Duha u Tisnom.Plakat

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here