Betina: Započinje Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete

0
2013
Svečanim defileom od betinske plaže Marinero prema Trgu na moru u Betini, večeras, 28. kolovoza s početkom u 19.30 sati započinje program Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju.
Natjecatelji iz svih klubova prodefilirat će Betinom noseći svoje klupske zastave, nakon čega će predstavnik Općine Tisno i predsjednica Jedriličarskog kluba Žal Betina održati pozdravni govor. Nakon protokolarnog dijela, slijedi zakuska uz zabavni program na betinskom Trgu na moru.
Prvenstvo u jedrenju za kadete u klasama Optimist, Laser 4.7. 420 i TCH 293 (daskaši) trajat će do 04. rujna.
Natjecanje se odvija u 2 etape – pojedinačno ili flotno od 29.kolovoza do 01.rujna, te ekipno 02. i 03. rujna kada se natječu ekipe iz prijavljenih klubova. U slučaju da ne posluže vremenske prilike organizatori su ostavili jedan dan, kao dan “rezerve”, a to je 04. rujan.
Kako doznajemo od Angeline Jušić, predsjednice JK Žal Betina, prijavljeno je više od dvjesto natjecatelja iz 36 kluba. Među natjecateljima je jedan klub iz Italije dok su svi ostali klubovi iz Hrvatske.
Betina će ovih dana uz natjecatelje iz Italije ugostiti jedriličare iz Baške, Zagreba, Rovinja, Splita, Omiša, Krka, Pule, Poreča, Zadra, Malog Lošinja, Lovrana, Opatije, Crikvenice, Kaštel Lukšića, Trogira, Vodica, Šibenika, Kostrene, Umaga, Opatije i Dubrovnika. Spomenimo, na natjecanju sudjeluju djeca do 17 godina.
Sutra, 29. kolovoza s početkom u 12 sati, planiran je prvi start iz betinske luke.
Podsjetimo, Jedriličarski klub Žal iz Betine najstarija je sportska organizirana ustanova otoka Murtera i svakako jedan od najstarijih sportskih klubova u Šibenskoj županiji. Klub je osnovala grupa betinskih brodograditelja i mladih entuzijasta iz Betine 20. rujna 1950. godine. Od tog vremena do danas klub i više nego uspješno radi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here