Najava: Barone u Tisnom, talijanski glazbenici u Jezerima, guitar duo i Mirakul u Murteru, Stina u Betini, a Depolo u Pirovcu

0
2065

Bura pomalo jenjava, te se večeras nastavljaju ljetna događanja u Tisnom, Jezerima, Betini, Murteru i Pirovcu.

Iz Turističke zajednice Općine Tisno najavljuju koncert klape Barone koji će se održati večeras, 24. kolovoza na tišnjanskom Trgu Rudina. Glazbena večer započinje u 21 sat.

Kako doznajemo od organizatora, Turističke zajednice Jezera, večeras je u Jezerima na rasporedu zavičajna izložba. Otvorenje izložbe je u 20.30 sati u crkvici Sv. Ivana Trogirskog. Glazbeni dio večeri upotpunit će talijanski glazbenici Donatella i Claudio uz neizostavnu Jezersku folklornu glazbu.

Kako doznajemo od Šime Ježine, direktora Turističke zajednice Općine Murter Kornati za večeras su u Murteru najavljene promjene u postojećem programu kulturnog ljeta. Naime, koncert Mate Skračića i Ivana Korunića koji je bio najavljen za prvi dan rujna kod crkve Sv. Roka, održat će se večeras. Dakle, glazbeni guitar duo zagrijat će murtersku publiku večeras, 24. kolovoza na Trgu Rudina s početkom u 20 sati. Organizatori napominju, u slučaju jake bure koncert će biti premješten u kino salu Žut.

Murterine večeras očekuje još jedna glazbena poslastica, pogotovo za sve ljubitelje klapske glazbe. Podsjetimo, u tijeku je četvrta škola male brodogradnje, ljetna škola koja se održava u Malom škveru. Uoči završnog dana ovogodišnje ljetne škole večeras će svoj koncert održati klapa Mirakul s početkom u 21 sat.

Večerašnji program u Betini počinje u 21 sat na predivnoj lokaciji ispred tamošnjeg Muzeja betinske drvene brodogradnje. Naime, večeras je na rasporedu još jedna manifestacija kojom će Betinjani dočarati svojim gostima na poseban način kroz priču, riječ, poeziju i pjesmu ljepote o svom mjestu. Događaj pod nazivom „Betinska priča kroz rič, stih i pismu“ vodit će Nikola Urukalo, dok će Dinko Škevin uz pratnju klape Stina čitati svoju poeziju.

Pirovac za večeras najavljuje Večer šansone koju će upotpuniti Srđan Depolo. Spomenimo, u novije vrijeme koncertne VEČERI ŠANSONE Srđana Depola obogaćene su i obnovljene svjetskom glazbenom baštinom; izvedbama Charlesa TRENET-a, Serge-a REGGIANI-a, Gilberta BECAUD-a, Serge-a Lame, te Yvesa Montanda koje izvodi u francuskom originalu. Glazbena večer na pirovačkom Trgu Rudina počinje u 21 sat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here