DORH zatražio istražni zatvor za vozača Opela

0
1834
Policija, ilustracija (Foto: Rudinapress)

Policijska uprava Šibensko-kninska jutros je izdala priopćenje u kojem ponavlja šture detalje o prometnoj nesreći koja se dogodila preksinoć u Tisnom, te ističe kako je protiv vozača Opela Astre podnesena kaznena prijava i kako je predan u pritvorsku jedinicu.

Evo priopćenja u cijelosti: 15.kolovoza u Tisnom, ulica Velika Rudina oko 00.11 sati se dogodila prometna nesreća u kojoj je 40-godišnja pješakinja zadobila teške po život opasne ozljede, a 48-godišnja pješakinja lakše tjelesne ozljede, te su obje zadržane na liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do nesreće je došlo kada je 35-godišnjak upravljajući osobnim vozilom marke Opel Astra šibenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje zbog neprilagođene brzine vozilom udario u betonski zid i 40-godišnju pješakinju koja se nalazila naslonjena na zid, a potom u 48-godišnju pješakinju koja je sjedila na betonskom zidu.

35-godišnji vozač je uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave – stoji u priopćenju policajke Sanje Baljkas.

U policiji vozač može biti zadržan najviše 48 sati, a ostaje za vidjeti hoće li Državno odvjetništvo zatražiti određivanje istražnog zatvora. Istražni sudac po prijedlogu Državnog odvjetništva može odrediti pritvor ako postoji opasnost bijega, utjecanja na svjedoke ili ponavljanja kaznenog djela.

Odvjetništvo kaže da su pritvor zatražili. – U svezi Vašeg upita možemo vas izvijestiti da je zaprimljena kaznena prijava PU šibensko-kninske protiv drž. RH, za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, koji je priveden i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, te je sucu istrage podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora – odgovorili su nam iz Općinskog državnog odvjetništva.

Sudac istrage se još nije očitovao.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here