Pirovčani proslavili Dan domovinske zahvalnosti uz Dalmatino i vatromet

0
1490

Pirovac je proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja  koncertom poznatih Dalmatina te naravno pravim vatrometom.  Grupa Dalmatino predstavila je Pirovčanima svoj novi album “Moj Dom” koji se stvarao šest godina. Simbolično i prekrasno za ovaj dan jer dom je najvažniji pojam u životu, mjesto gdje se osjećamo najbolje, gdje nalazimo toplinu i zaštitu, osjećamo intimu i mir. Uživajući u svom domu, sjećamo se i onih manje sretnih koji su na bilo koji način ostali bez doma, a upravo su to napravili i Pirovčani.

Pirovčane su oduševile i druge pjesme – “Osta San Dužan”, “Tiho Dolazi Plima” i “Zoven Se Jugo” kao i popularna “Croatia”.  Sve pjesme šalju poruke mira i ljubavi.  Podsjetimo da su Ivo Jagnjić (vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi) godine 2001. izdali svoj debitantski album Cukar i sol koji su prodali u više od 20.000 primjeraka.

Poslava 21. obljetnice vojno – redarstvene akcije „Oluja” počela je ujutro tradicionalnom budnicom Puhačkog orkestra Pirovac u osam sati, a nakon toga su čelnici općine položoli vijence i zapalili svijeće za žrtve Domovinskog rata na groblju sv. Ante.

Uz čestitku Pirovčanima i svim građanima Hrvatske načelnik općine Ivan Gulam podsjetio je na činjenicu da “svi mi imamo obvezu odužiti se braniteljima gradeći i jedinstveno gospodarski razvijajući Hrvatsku”.
Proslava se nastavlja i danas u 21 sat sa koncertom Ive Spahije& River Band , a nakon toga slijedi karaoke show.Sutra je na programu večer folkolora i domaćih slastica. Nadamo se da kiša neće pokvariti nastavak Pirovačkog ljeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here