Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

0
1926
Vindon Havin, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Danas se u Republici Hrvatskoj obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja. Na otoku Murteru i u Općini Pirovac već jučer je započelo obilježavanje ovog, za Republiku Hrvatsku velikog datuma, a danas se nastavlja.

Donosimo detaljan pregled večerašnjih događanja u Tisnom, Jezerima, Betini, Murteru i Pirovcu.

Nakon što su mještani otoka Murtera, a i šire bili oduševljeni legendarnim nastupom benda Vindon Havin iz Zagreba, kojim su otvorili ovogodišnju Murtersku špicu, večeras ih imate ponovno prilike čuti i vidjeti na Trgu Jezerana u Jezerima. Naime, upravo oni zabavljat će Jezerane s početkom u 21 sat povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

U Tisnom kod spomen križa s početkom u 19.15 sati na rasporedu je polaganje vijenaca za branitelje, nakon čega će biti održana sveta misa za domovinu s početkom u 19.30 sati u crkvi sv. Duha.
Zabavni program uz grupu Kumovi očekuje vas na trgu Rudina s početkom u 21.45 sati.

Nakon jutarnjeg protokolarnog dijela u Murteru, večeras se otvara rekreativno prvenstvo za parove u tenisu na terenima na Slanici, dok će na trgu Rudina biti održana zabavna večer uz tamburaški sastav Čuvari noći s početkom u 20 sati.

U Betini, povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti na Trgu na moru održat će se koncert klape Godimenti s početkom u 21 sat, dok će u Pirovcu uz veliki vatromet dobru atmosferu držati grupa Dalmatino u samom centru mjesta također s početkom u 21 sat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here