Treću godinu za redom u Igarama na korentu Otok i Kopno su izjednačeni

0
3483
Konop nad morem - Igre na korentu 2016. (Foto: Rudinapress)

Sinoć su održane tradicionalne Igre na korentu u Tisnom u tijesnacu pored tišnjanskog pokretnog mosta. Ovaj zabavno sportski spektakl privukao je na tišnjanski most više stotina ljudi koji su se kasnije do sitnih jutarnjih sati zabavljali na Trgu Rudina uz Joy Band.

U organizaciji Turističke zajednice Općine Tisno, sinoć su održane tradicionalne Igre na korentu.

Dvije ekipe natjecatelja, od kojih je ekipa “Kopno” sastavljena od natjecatelja koji žive u kopnenom dijelu mjesta, a ekipa “Otok” od onih koji prebivaju na otočnoj strani mjesta, natjecale su se u raznim igrama snalažljivosti, brzine i snage – u rušenju baluna, ronjenju slova T I S N O, veslanju u kajaku, igri zvanoj konop nad morem, štafeti. U nabrojenim igrama okušali su se muškarci ekipe “Kopna” čiji je kapetan Pave Torić i ekipe “Otoka” s kapetanom Andrijom Berakom.

Ženske discipline u kojima su se okušale pripadnice ljepšeg spola, bile su nalivanje maštela, onako kako su to radili naši stari, zatim ženska disciplina na gredi, ali i tišnjanska alka prilikom koje su žene morale ubosti ribe, a muškarci su ih vozili brodom.

Ove godine rezultat je 20:20, točnije treću godinu zaredom u povijesti ovih igara dogodilo se isto, nema boljih i lošijih, nema otoka i kopna – Tisno je jedno, jedino, jedinstveno.

Obe ekipe pobijedile su, svaka u pet igara, te je time rezultat izjednačen, iako je velika napetost bila do samog kraja, no izjednačenju rezultata na ovogodišnjim igrama na korentu pridonio je tišnjanski vaterpolist i maratonac u punoj kondicijskoj snazi i spremi, Kristijan Jareb, koji je isplivajući štafetu u zadnjoj sekundi donio bod ekipi “Otoka”.

Kako je bilo na ovogodišnjim Igrama na korentu pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here