Peticija HEP-u već daje rezultate – načelnik Turčinov pozvan u Upravu

0
2998
Izglasavanje proračuna: Sedam za, jedan protiv (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Općine Murter-Kornati u petak je usvojilo općinski proračun za 2016. godinu.

Od Nove godine do sada Murter je funkcionirao prema odluci o privremenom financiranju, a sada je konačno usvojen dokument prema kojemu se tijekom 2016. godine može potrošiti ukupno 14.130.000 kuna.

Tijekom aktualnog sata vijećnici su načelnika Općine Tonija Turčinova pitali za probleme koje Murter ima s prekidima opskrbe električnom energijom i za peticiju koja se zbog toga potpisuje. Turčinov je rekao da je peticija već dala određene rezultate i da je ona zaslužna što su za slijedeći tjedan zakazani sastanci predstavnika Općine i HEP-a.

– Nestanci struje nas prate od kada znamo za se, a najveći problem se dogodio prošle godine kada je izgorila trafostanica u Goričinama i kad smo četiri dana bili bez struje. Nakon tog incidenta tadašnja donačelnica Mare Kovačev zajedno s Ivom Marušićem bila je u Solarisu na sastanku sa direktorima HEP-a i Elektre Šibenik, gdje je dogovoreno da će se svi problemi otkloniti do ove turističke sezone. Dobio sam zapisnik s tog sastanka, ali kad sam nakon nestanka struje od prije nekoliko dana nazvao Elektru i pitao što je s tim obećanjima, nije bilo odgovora. Zato smo se odlučili smo na peticiju – objasnio je načelnik Turčinov razloge pokretanja peticije, a i njene rezultate:

– Jutros me nazvao direktor Elektre Šibenik Ozren Nadoveza koji mi je objasnio da ovaj zadnji nestanak nema veze s trafostanicom i naponom, nego je do njega došlo zbog kratkoga spoja koji se dogodio u Goričinama. U ponedjeljak imam sastanak s direktorom Nadovezom, a za utorak ujutro je dogovoren sastanak u Upravi HEP-a u Zagrebu gdje ćemo nastaviti razgovor oko rješavanja problema opskrbe Murtera električnom energijom. Ovi sastanci rezultat su peticije. Čulo se i reagiralo, razgovarat će se i naći će se rješenja – rekao je Turčinov.

 

Toni Turčinov objasnio je vijećnicima korake ka rješavanju problema opskrbe Murtera električnom energijom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Toni Turčinov objasnio je vijećnicima korake ka rješavanju problema opskrbe Murtera električnom energijom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here