Vruće, vruće, vruće… Izdržite do večeras jer na rasporedu su fešte

0
2003

Sinoć je u Jezerima otvorena izložba „Sacrale…meo“, autorice i restauratorice Jelene Ćurić. Izložba obuhvaća niz djela nastalih utiscima kroz primarni posao, restauraciju umjetnina. Za sve one koji nisu stigli jučer na otvorenje, izložbu možete pogledati do kraja kolovoza, svakim radnim danom (osim nedjelje) od 20 do 23 sata u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima.

Danas Jezera, Jezerani i njihovi gosti imaju prilike feštati kako su feštali njihovi stari. Naime, na Trgu Jezerana s početkom u 21 sat održat će se fešta pod nazivom „Kako su živili i feštali naši stari“. Na večerašnjoj fešti bit će prikazani tradicionalni obrti, rukotvorine, kao i hobiji Jezerana poput pletenja ribarskih mreža, vrša, košara, soljenje srdela, klesanje kamena, izrada čipke, veza, dijelova nošnje i brojnih drugih. Zanimljivo je i to da će večerašnju feštu obilježiti i KUD Koledišće Jezera, koji će izvesti jedan starinski jezerski ples uz pjesmu. Nakon folklornog nastupa goste će zabaviti klapa Barone.

Iz Turističke zajednice Općine Tisno također najavljuju klapsku večer. Na Trgu Rudina s početkom u 21 sat možete se zabaviti uz klapu Babalubam.

Marko Škugor, šibenski tenor zabavit će Betinjane i njihove goste. Koncert će održati večeras s početkom u 21 sat na Trgu na moru u Betini.

Pirovac i ovog petka trese glazbena groznica. U centru mjesta s početkom u 21 sat možete uživati u glazbenoj večeri koju najavljuje Turistička zajednica Pirovac.

Murter je večeras u znaku rekreativnog prvenstva u tenisu. Naime, od danas pa do kraja srpnja u Murteru, na teniskim terenima na Slanici održavat će se otvoreno rekreativno prvenstvo u tenisu, pojedinačno.

U Udruzi Argonauta nastavljaju s dječjim programom edukacijskog centra „Ljeto 2016.“. Večeras su na rasporedu aktivne i zabavne društvene igre s početkom u 20 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here