Fina seli iz hotela Borovnik – ostaje li poslovnica 34620 u Tisnom?

1
3574
Poslovnica Fine 34620 u prizemlju hotela Borovnik (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Financijska agencija (Fina), odnosno njena poslovnica broj 34620 po završetku turističke sezone bit će iseljena sa svoje adrese na Trgu Šime Vlašića 3 u Tisnom. Kako saznajemo iz Uprave Fine, razlog odlaska je istek desetgodišnjeg ugovora s hotelom Borovnik. Novi prostor za poslovnicu tek se traži.

Evo što kažu iz Uprave Fine:

– Desetogodišnji najam poslovnog prostora u kojem se trenutno nalazi Finina poslovnica u Tisnom (Trg Šime Vlašića 3, prizemlje hotela Borovnik) ističe 30. rujna 2016. godine. Kako hotel Borovnik početkom jeseni ide u adaptaciju, kojom će se izmijeniti sadržaji hotela u dijelu u kojem sada radi poslovnica Fine, ponuđen nam je drugi poslovni prostor u prizemlju.

S obzirom na to da ponuđeni prostor nije adekvatan za naše potrebe, u intenzivnoj smo potrazi za novim prostorom za Fininu poslovnicu, pri čemu smo u kontaktu s Općinom Tisno. Nadamo se skorom rješenju za preseljenje Finine poslovnice, koje će biti odgovarajuće i za Finu i za naše klijente – stoji u odgovoru Ureda Uprave Fine na novinarski upit Rudinapressa.

Kako je druga najbliža poslovnica Fine tek u Vodicama, ne treba posebno obrazlagati koliko bi gašenje ove tišnjanske otežalo financijsko poslovanje ovdašnjih obrta i trgovačkih društava. Iz Općine Tisno zato najavljuju da će napraviti sve kako bi poslovnica ostala u Tisnom. – U kontaktu sa službenicima Fine pokušavamo naći rješenje ove nezgodne situacije – rekao je načelnik Općine Ivan Klarin.

Ostanak poslovnice u Tisnom od velikog je interesa Općine i ovdašnjeg gospodarstva. Uz privatne prostore u središtu Tisnog u razmatranju za novu lokaciju Fine su i prostori u općinskom vlasništvu. Iako u stopostotnom vlasništvu države, Fina posluje isključivo na tržišnom principu, pa visina iznosa najma ne bi smjela biti u nesrazmjeru s prihodima koje agencija ostvaruje u poslovnici. Još jednostavnije, ne nađe li odgovarajući prostor po prihvatljivoj cijeni u Tisnom, poslovnica Fine 34620 bi mogla odseliti negdje drugdje.

Tisno Fina (Foto Rudinapress H. Pavić) (1)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here