Ljeto u Betini 2016. – zašto vrijedi posjetiti Betinu, kolijevku drvene brodogradnje?

1
7115
Betina - Trg na moru (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Za ugodno i zabavno ljeto u Betini pobrinuli su se organizatori iza kojih je više mjeseci mukotrpnog rada, no tu njihov posao ne staje; tek sad vrijedi dobro prezentirati gostima sve ono što su pripremili za njih. Iza dobre organizacije stoje Turistička zajednica Betina, Općina Tisno, udruge Betinska gajeta 1740, Modrave Murter – Betina, KUD Zora, JK Žal Betina, PVK Brodograditelj, Boćarski klub Betina, Župa Sv. Frane, Muzej betinske drvene brodogradnje i naravno oni bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće, a to su ljubazni domaćini, mještani Betine.

Uz brojne susrete hrvatske vaterpolske lige na mjesnom plivalištu, dječje radionice u Muzeju betinske drvene brodogradnje, ljetne škole jedrenja, plivanja, vaterpola, direktorica Turističke zajednice Betina najavljuje bogate ljetne večeri u Betini koje će upotpuniti ionako bogat program betinskog kulturnog ljeta.

„Ljetne večeri u Betini počele su još na samom početku srpnja, i to jednim lijepim koncertom Borne Ercega i Jelene Pletikose. Održali smo još dva koncerta od tada, a upravo nas večeras jedan takav očekuje ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje. Večerašnji koncert održat će Klapa Mela iz Murtera, a do kraja sezone svakih par dana održat će se po jedan koncert što ispred Muzeja, što ispred crkve Sv. Frane, a bit će tu i onih održanih na Trgu na moru, ali i na Mulu. Potrudili smo se da zbilja obuhvatimo sve atraktivne lokacije u Betini“, kaže nam Ana Kapov Mijat direktorica Turističke zajednice Betina.

Osim spomenutog, u programu “Ljeta u Betini 2016.” ne nedostaje onih tradicionalnih događanja poput Betinske modre noći 29. srpnja koju će ove godine upotpuniti poznati šibenski tenor Marko Škugor. Ovogodišnja središnja fešta Dan brganje počinje u 19 sati 07. kolovoza ženskom veslačkom regatom Dlan&veslo, a za zabavni program ove godine odabrana je jedna od poznatijih hrvatskih estradnih zvijezda Jelena Rozga i grupa Dišpet uz veliki vatromet.

Spomenut ćemo tu još neizostavnu Betinsku regatu optimista, Smotru tradicijskih brodova, Regatu za dušu i tilo, prvenstvo Hrvatske u jedrenju 2016., Proslavu 50. Obljetnice Kuda Zora, Betinski pir, Fešta Sv. Frane.

„Skoro da i ne postoji događaj koji bi mogla najviše istaknuti, svi su jednako dragi“, kaže nam Ana s kojom smo jutros imali prilike popiti kavu na predivno uređenom Trgu na moru u Betini.

Za sada donosimo plakate s programom koji je TZ Betina pripremila za ovo ljeto, a značajnije događaje ćemo i posebno najavljivati kao i do sada, na dan njihova održavanja.Ljero u Betini - plakat Ljero u Betini - plakat (2)

 

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here