Zbog lošeg vremena otkazan koncert u Murteru, Pirovac se ne da, a Betina čeka da se vidi hoće li biti kiše

0
2701

Jučerašnje nestabilno vrijeme učinilo je da se brojne ljetne manifestacije na otoku Murteru odgode za drugi datum. Međutim, prognostičari za večeras najavljuju smirivanje i slabljenje bure, bez kiše. Kakvo je stanje danas, provjerili smo s djelatnicima turističkih ureda.

Večeras je u Betini na rasporedu dječja predstava „Ulični skitači“ koja bi se po planu i programu trebala održati na betinskom Trgu na moru s početkom u 20.30 sati.
Kako kažu u uredu Turističke zajednice Betina, u slučaju jake bure i kiše ova predstava Velike Scene Gorica biti će odgođena za drugi datum. U slučaju da večeras neće biti kiše nego samo vjetra, predstava se prebacuje s Trga na moru ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje, napominju.

U Murteru pak doznajemo da je večerašnja Murterska špica odgođena.
„Bez obzira na to što će vremenski uvjeti večeras biti možda malo povoljniji nego sada, donijeli smo odluku o odgađanju večerašnjeg Murter Music Streeta. Smatramo da je bend VINDON HAVIN preatraktivan da bi riskirali s vremenom, tim više što dolazi iz Zagreba, a na cestama trenutno vlada kolaps. Odredili smo novi datum te ćemo idući tjedan odraditi dvije “špice”, što smo već nazvali “ŠPICA TOUR DE FORCE”“, kazao je za Rudinapress direktor Turističke zajednice Općine Murter Kornati, Šime Ježina.

Dakle, sljedeći petak 22. srpnja. i redovno 23. srpnja najavljen je pravi mali ulični festival u Murteru. Zabilježite datume, jer kako stoji iza benda koji će otvoriti murtersku špicu, Vindon Havin, krije se mlada zagrebačka pjevačica Petra Oreč, a veliki je uspjeh što je krajem 2012. godine na jednom od njenih nastupa bio je Dražen Scholz, dugogodišnji bubnjar grupe Parni valjak i jedan od ponajboljih hrvatskih bubnjara. To je bio početak suradnje koji je obilježila pjesma “Mr. Wrong”, u vlastitoj produkciji.
Dodajmo, bend koji nastupa na „špici“ drugi dan najavljenog malog uličnog festivala je sjajni “Flyer ” u kojem virtuoznu gitaru svira Ivan Dumalovski iz Murtera.

Iz Turističke zajednice Općine Pirovac, za večeras pak najavljuju Putičanjsku feštu. Kako kaže direktor Turističke zajednice Pirovac, Igor Meić, fešta počinje već u 17 sati turnirom u stolnom tenisu humanitarnog karaktera, za pomoć Marini Živković iz Rasline koja boluje od Lajmske bolesti. “Sport će biti samo zagrijavanje za feštu koja zapravo starta u 21 sat”, napominje Meić.Puticanje

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here