Vratar MNK Murter Pave Mudronja potpisao za talijanskog prvaka Pescaru

1
5805
Pave Mudronja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vratar Malonogometnog kluba Murter Pave Mudronja potpisao je ugovor s talijanskim prvoligašem futsala Pescara Calcio 5. Pave puni 18 godina 31. kolovoza, tako da je u ugovor u utorak zajedno s njim u Pescari potpisao i njegov otac.

– Igram futsal još od šestog razreda osnovne škole. Krenuo sam ovdje u Murteru, koji je bio u prvoj ligi. Igrao sam za mlađe kategorije, ali trenirao i sa starijima dok nisam imao pravo nastupa sa seniorima. Došao sam do hrvatske reprezentacije U – 21 i evo, primijetili su moj rad i talent i sada sam tu gdje jesam – ispričao nam je mladi murterski nogometaš.

U realizaciji dogovora sa Pescarom, kaže Mudronja, važnu ulogu je imao i golman hrvatske reprezentacije Ivo Jukić,  koji je u tom talijanskom klubu branio 2012. i 2013. godine.

– Radi se o jednogodišnjem profesionalnom ugovoru, točnije, o ugovoru na deset mjeseci. To mi se isplati u sportskom smislu, jer ću tamo ću imati puno više prilike za napredovanje nego što bih imao ovdje. To mi je bila najbolja opcija – rekao nam je Pave Mudronja.
Pripreme počinju 26. kolovoza, tako da Pave putuje u italiju čim prođe špica turističke sezone, kako bi bio spreman dati sve od sebe u talijanskoj sezoni futsala koja počinje sredinom  rujna.
– U Murteru su svi iznenađeni i oduševljeni uspjehom, kao i ja – kaže Mudronja.
Uspjeh je to ne samo mladog vratara, nego i cijelog MNK Murter.
Mudronja, srećom, već zna nešto talijanskog jezika. Učio ga je od Osnovne škole i usavršavao kroz konobarski posao.

Pave Mudronja u akciji
Pave Mudronja u akciji

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here