Prvi koncert klasične glazbe u Baganelovici – Nera i Gordana u Jezerima imaju svoju publiku

0
2549
Nera Gojanović i Gordana Pavić u Baganelovici (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Kulturno-pastoralnom centru Baganelovica večeras su nastupile mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordane Pavić.

Iako je Baganelovica otvorena prije manje od dva tjedna večerašnji koncert je pokazao da je prostor sa svojim sadržajima uistinu zaživio.

– Jako sam sretna i ponosna što je upravo naš koncert prvi koncert klasične glazbe u ovom prekrasnom novootvoreom prostoru u Jezerima. Nadam se da će u skladu sa slavnom prošlosti Jezera o kojoj svjedoči ovaj prostor imati i lijepu budućnost, u smislu sadržaja bogatog kulturnim zbivanjima, među ostalim i ovakvim koncertima – rekla je Gordana Pavić uoči koncerta.

– Za večeras smo se, s obzirom da smo prve koje nastupamo u ovom prostoru, odlučile za djela hrvatskih skladatelja, Gotovca, Kunca, Berse, Dore Peječavić, Brkanovića, te Mate Anića, našeg Šibenčanina koji je za Gordanu Pavić napisao nekoliko skladbi, a jednu od njih će večeras će biti izvedena na ovom prekrasnom mjestu u Jezerima – rekla je Nera Gojanović, naglasivši kako joj je izuzetno drago što dugi niz godina ima plodonosnu suradnju sa Turističkom zajednicom Jezera i svih mjesta otoka Murtera, te je izrazila uvjerenje da će se otvaranjem Baganelovice ta dobra suradnja intezivirati.

– Prostor u kojem nastupamo je divan, a čujem i da na je gornjem katu još jedna sala koja će zbog kupole i akustike biti još bolja za ovakve koncerte – rekla je Nera.

Iako se pred početak koncerta činilo da Jezerane i njihove goste ne zanima klasična glazba, tijekom njegovog trajanja gledalište se popunilo, što je uspjeh ne samo Turističke zajednice Jezera i Narodne knjižnice i čitaonice koji su organizirali koncert, ni samo Nere i Gordane, već prije svega Jezera, koja su pokazala da se ovdje isplati ulagati u kulturu.   Gordana i Nera u Baganelovici (Foto H. Pavić) (1) Gordana i Nera u Baganelovici (Foto H. Pavić) (3)Nera3 Gordana i Nera u Baganelovici (Foto H. Pavić) (4) Gordana i Nera u Baganelovici (Foto H. Pavić) (5)Nera4 Gordana i Nera u Baganelovici (Foto H. Pavić) (6) Gordana i Nera u Baganelovici (Foto H. Pavić) (7)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here