Otvoreno murtersko boćalište – spremaju se dva velika turnira

0
5124
Utakmica Vlasti i Nevlasti (Foto: Igor Turčinov Stijić)

Murterski zog za balote (boćalište) vratio se na svoje staro mjesto, na rivu, poravnat, uređen i opremljen kao nikada prije.

U nedjelju je zog formalno otvoren prijateljskom utakmicom između dvaju momčadi nazvanih Vlast i Nevlast. Vlast su predstavljali Toni Turčinov, Petar Jezina i Miro Novković, a Nevlast Duško Šikić, Slavko Juraga i Goran Potušek. Vlast je pred 50-ak gledatelja pobijedila Nevlast s 21 naprama 12, no od rezultata i samog formalnog čina otvaranja važnija je činjenica da je zog predan na upravljanje Boćarskom klubu Murter i da su već dogovorena dva velika balotaška turnira koja će se održati za Sv. Roka i za Malu Gospu.

– Boćanje je u Murteru kao sport i razonoda prisutno odvajkada, ali je posljednjih desetak godina bilo nepravedno potisnuto iz središta mjesta i iz murterske svakodnevnice. Drago mi je da mogu biti dio ekipe koja tom tradicionalnom sportu vraća mjesto i ulogu koja mu pripada – rekao nam je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

Mladi i stari Murterini, kao i gosti Murtera, pozivaju se da isprobaju novi zog, te da se za sudjelovanje u turnirima obrate Boćarskom klubu.

Kako je izgledala utakmica otvorenja zoga zabilježio je Igor Turčinov Stijić u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here