Arheologija, ekologija, zabava… – započeo dječji program Argonaute

0
1827
Argonauta - radionica

I u Murteru su početkom srpnja krenule dječje radionice. Ovdje ih organizira Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

Radionice se od ponedjeljka do petka od 20 do 21 sat održavaju u prostorima Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja, Pijaca društva seoske izobraženosti b.b.. Namijenjene su djeci uzrasta od pet do osam godina. Poznavanje hrvatskog jezika nije uvjet za sudjelovanje, već samo dobra volja.

Ponedjeljkom se održavaju arheološke radionice ‘Kvintovo blago’, utorkom kreativne radionice izrade novih predmeta od odbačenih stvari ‘Recycle & Reuse , srijedom i četvrtkom su ovdje edukativne radionice o zaštićenim morskim vrstama ‘Plavi dani’, a petkom se djeca zabavljaju kroz aktivne društvene igre. Sudjelovanje se simbolično naplaćuje, 20 kuna za dan, 70 kuna za tjedan ili 200 kuna za cijeli mjesec. Raspitati se o radionicama se može na mjestu događaja, u Edukacijskom centru na pijacili ili na telefon 022/434-827. Sva su djeca dobrodošla, poručuju iz Argonaute.

Edukacijski centar je s organiziranjem dječjih edukativnih radionica započeo  u ljeto 2007. godine. U početku su se održavale nekoliko puta tijekom sezone, a s obzirom na dobar odaziv i reakcije djece i roditelja, postupno se broj radionica povećavao. Potom su održavane jednom tjedno, pa tri puta tjedno, a posljednje tri godine radionice se održavaju svaki radni dan.  Radno vrijeme Edukacijskog centra je od ponedjeljka do petka od 09.00-15.00h te od 19.30- 21.00h, a radionice organiziraju od 20 sati.

Argonauta - Plakat

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here