Rekord u Murteru: U 17.30 vozio Fiata sa 2,73 promila alkohola u krvi

0
2900
Komunalno redarstvo u akciji (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Murteru je protekli vikend zaustavljen vozač Fiata koji je bio najpijaniji od svih pijanih vozača što ih je tijekom čitavog tjedna pohvatala policija.

– U nedjelju oko 17,30 sati u Murteru je zatečen 40-godišnji vozač da upravlja osobnim automobilom Fiat, šibenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 2,73 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je  zadržan do otriježnjenja u prostorijama policije, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku – kažu iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

Vozaču se prijeti novčana kazne od 5 000 do 15 000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju do dvije godine, o čemu će odlučiti Prekršajni sud. U proteklom tjednu, od 27.lipnja 3. srpnja, na području ove policijske uprave dogodilo se ukupno  16 prometnih nesreća, 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Ukupno je kažnjeno 260 vozača, 133 za nepropisnu brzinu njih, 20 za vožnju u pijanom stanju, 11 za nepropisno uključivanje u promet, nepropisno pretjecanje 9, upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole 6… Iz prometa isključeno 25 vozača  i 5 vozila.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here