Brexit neće utjecati na The Garden – prvi Britanci već se kupaju i večeras počinju partijati na Love Internationalu

0
1974
Britanci čekaju u redu na ulazu u The Garden Resort (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iako je službeno otvorenje tek sutra, večeras u Rastovcu, Ini, Hostinu ili The Garden Resortu počinje sezona festivala elektronske glazbe. Otvara je novi festival Love International koji je zamijenio The Garden koji je lani imao svoje jubilarno deseto i ujedno posljednje izdanje.

Čitavo popodne, dok se pozornice još montiraju, pristižu mladi Britanci, Australci, Južnoafrikanci… prijavljuju se na recepcijama The Garden Resorta i skaču u more.

– Prvi put smo u Tisnom. Hrvatska i ovo mjesto su nam predivni, klima predobra. Nismo mogli izdržati i odmah smo skočili u more. Očekujem odličan provod ovdje – rekla nam je Cassie iz Yorka.

– Predobra klima, odlična zabava i jeftina hrana i piće. Nevjerojatno dobro – dodaje druga Yorčanka Danny.

Cassie i Danny iy Yorka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Cassie i Danny iz Yorka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Londončanin Dexster ističe da je već bio u Zagrebu i zato se i odlučio doći na ovaj festival u Tisno. – Jako je lijepo. Ljudi su jako ljubazni, gostoljubivi. U Tisnom sam prvi put i sigurno ću se vratiti – kaže Dexter.

O Brexitu ne žele. Mršte se na sam upit. No, osnivač The Gardena Nick Colgan, koji se prije 12 godina iz Birminghama preselio u Hrvatsku, kaže da ga je rezultat referenduma šokirao. Ali smatra da na duži rok neće imati posljedica na The Garden. – Brexist naravno može utjecati na festivale, ali samo na kratke staze. Naime, koliko funta padne u odnosu na europske valute, toliko će ovi gosti manje potrošiti – kaže Colgan.

The Garden Resort u Hostinu u Tisnom otvario je svoja vrata 25. lipnja i ostat će otvoren do 10. rujna. Počevši s Love Internationalom, koji starta večeras, nudi ukupno osam festivalskih događaja tijekom 77 dana, na kojima se očekuje 20.000 posjetitelja. Službeno otvorenje, na kojem će biti i veleposlanik Velike Britanije, očekuje se sutra.

Londončanin Dexter (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Londončanin Dexter (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 The Garden5 The Garden7 The garden The Garden1 Tge Garden2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here