Komentar nezavisnih na bijeg SDP-a u zagrljaj HSS-a: Nije trebalo lagati

0
2604
Mate Skračić kraj ilustracije koja pokazuje njegovu poruku HSS-u i SDP-u (Foto: H. Pavić/Rudinapress)

Nakon današnje sjednice Općinskog vijeća na kojoj se donedavna suradnica i koalicijska partnerica nezavisnih Mateja Bašić priklonila njihovoj konkurenciji, predvodnik oporbe Mate Skračić je prilično ogorčen načinom na koji je sve skupa izvedeno.

– Najprije, mislim da je krajnje bezobrazno i neprofesionalno pustiti predstojnika državne uprave i deset vijećnika da čekaju vijećnicu SDP-a i načelnika dok ne znam što rade. Ne znam što su radili, ali to po meni stvarno zaslužuje napisati da nije u redu. Sjednica Općinskog vijeća je bila zakazana za 10.30 i tada su svi trebali biti u vijećnici ili se barem opravdati – komentirao je Mate Skračić dvadesetminutno kašnjenje Mateje Bašić i Tonija Turčinova.

– Što se tiče Mateje i njene odluke da podrži HSS-HNS, mogu reći da sam jučer s njom razgovarao. Ona mi je rekla da s njom još nitko nije bio razgovarao i da će ona ostati suzdržana u svakom pogledu. Takav je SDP i u kampanji bio i nije htio naginjati ni na jednu stranu. I, rekla je, tako će i ostati. U glasovanju za predsjednika Vijeća bit će suzdržani, i prema jednom i prema drugom prijedlogu. No, to je bilo sinoć. Jutros ste vidjeli što se dogodilo. Da li je to njoj došla depeša iz vrha stranke, to je vrlo moguće, jer ona ima autonomiju u Murteru, ali sve veće odluke dolaze iz središniice. Međutim, mogla je tako reći – kaže Skračić.

Predvodnik nezavisnih ne želi komentirati eventualne dogovore među općinama Tisno i Murter-Kornati u novim odnosima političkih snaga, jer drži da bi to bila naklapanja.

– Mi smo s Općinom Tisno u sporu u više predmeta. Osim oko ugovora o sustavu odvodnje u sporu smo i oko općinskih granica i raznih drugih pitanja oko kojih ne bi trebali biti u sporu. Ako ovo ide u tom smjeru da će se naše pozicije pomiriti, onda pozdravljam takvu odluku.  Ja ću u tom slučaju opet biti naivac i optimist i reći da je to super, neka je tako. Međutim, teško mi je u to vjerovati nakon svih ovih zabadanja noža u leđa. Nisam ovo očekivao, stvarno me iznenadilo, ipak smo proveli tri godine skupa u Općinskom vijeću i zastupali zajedničke stavove. A ne volim kad mi se laže, a to mi se sad dogodilo. Mogla je bar reći, čuj naredili su mi, morat ću napraviti kako mi se kaže. Ok, napravi što moraš, ali nemoj mi lagati. I to večer prije sjednice – ogorčen je Skračić.
– Mi smo se mogli drugačije dogovarati. Ona je sad tu pokazala da nema, oprostite na izrazu, muda. Ali iskreno se nadam da će Edo Juraga Općinsko vijeće ipak voditi bolje nego što ga je vodila ona dok je bila predsjednica, u smislu proaktiovnosti. Mateja, s kojom nismo bili prezadovoljni ali nismo imali puno izbora, bila je dosta statična kao predsjednica Vijeća. Nije gurala ideje nego je radila samo ono što je bilo servirano, defanzivno i prilično defetistički – rekao je Skračić.
No, to je politika, i nije smio, kaže, ništa drugo ni očekivati.
– U ovoj sveopćoj političkoj trgovini moglo se očekivati svašta. Mogli su se i ovi iz HDZ-a okrenuti. Danas u politici nema nikakve logike, crveni, plavi, žuti… ne može se nikom vjerovati. Jedino nezavisni mogu reći da ostaju pri svojim stavovima – rekao je Skračić.
Međutim, ne znači da će on sa svojim vijećnicima apriori biti protiv svega što bude predlagao načelnik ili predsjednik Vijeća.  – To ne. Mi ćemo biti za sve konstruktivne prijedloge i za rad. Evo vidim da se razgovara o nekom drugačijem modelu od dosadašnjeg i to me veseli i ohrabruje – kaže Skračić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here