Konverzija murterskih pravaša: Enio Turčinov iz Srbova HSP-a prešao u Tepešov HSP AS

0
4728
Enio Turčinov potpisao je prelazak s Perom Ćorićem (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Čitav murterski ogranak HSP-a Danijela Srba danas je istupio iz stranke i prešao u HSP AS Ivana Tepeša i Pere Ćorića. U ime, kako kažu, preko 70 murterskih pravaša prelazak je potpisao donedavni predsjednik HSP-a Enio Turčinov.

– Na prošlim lokalnim izborima u Murteru dobili smo sto glasova, a falilo nam je svega dva ili tri glasa da osvojimo vijećnički mandat. Na upravo održane prijevremene izbore nismo ni izašli, jer se nismo slagali s politikom vodstva stranke – rekao je Enio Turčinov, najavljujući konsolidaciju murterskih pravaša do slijedećih, redovnih lokalnih izbora.

HSP AS kao stožerna, najsnažnija i jedina parlamentarna pravaška stranaka, kako kažu predsjednik stranke Ivan Tepeš i glavni tajnik Pero Ćorić, radi na svepravaškom okupljanju u sklopu svog političkog projekta „Pravaški kišobran“.

Enio Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Enio Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

‘Stranačka zamolnicu’ ili prelazak u HSP AS s Perom Ćorićem u ime dosadašnjeg ogranka HSP-a Murtera dosadašnji predsjednik Enio Turčinov potpisao je u restoranu ‘Boba’, gdje je održana i konferencija za novinare.

–  Kao strateški partner unutar Domoljubne koalicije intenzivno se pripremamo za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore za 9. saziv Hrvatskog sabora – rekao je predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš najavljujući šire okupljanje pravaša.

U HSP AS-u pozorno prate i unutarstračke izbore u HDZ-u i kažu da su im svi kandidati za predsjednika prihvatljivi.

Pravaši u 'Bobe' (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Pravaši u ‘Bobe’ (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ne vidimo ni u kome ništa sporno, pogotovo ne u doktoru Kovaču, ni u bilo kome od navedenih kandidata. Mi nemamo favorita, ali ja sam rekao gospodinu Plenkoviću na svečanoj sjednici Sabora, da nije lako biti favorit, jer ga mediji i javnost doživljavaju kao favorita, pa sam ga podsjetio na onu izreku da onaj koji u konklavu uđe kao papa uglavnom izađe kao kardinal. Pa da bude i s te strane oprezan – rekao je ovom prigodom Pero Ćorić.

– U politici smo spremni na dogovor, a spremni smo izaći i sami, da mi budemo to desno krilo Hrvatske koje će oklupiti domoljubne snage. Ja se nadam da ću dočekati dan da dvotrećinski pobijedimo i da u Hrvatskom saboru bude križ od tri metra, zato što je u poljskom parlamentu od dva metra. Država u kojoj se 85 posto građana izjašnjava katolicima nije zavrijedila da bude sekularna država. To je san Pere Ćorića i vjerujem većine pravaša – rekao je Ćorić.

Turčinov, Ćorić i Tepeš (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Turčinov, Ćorić i Tepeš (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here