Slovenski puhački orkestar oduševio sinoć Pirovčane i brojne turiste

0
2340

Zaplesalo se sinoć na prepunoj ljetnoj terasi Pirovačkog restorana “Malo misto”, a šezdesetak glazbenika Puhalnog orkestra Krka iz slovenskog Novog mesta oduševilo je ne samo Pirovčane već i brojne turiste. Vjerujemo da je ovo početak jedne lijepe, dugotrajne suradnje, rekao je Zoran Meić, predsjednik puhačkog orkestra Pirovac.

Pirovčani su svojim slovenskim kolegama osigurali dio instrumenata i udaraljki, a slovenski gosti koji su prvi put došli u Pirovac oduševili su se mjestom i gostoljubivosti svojih domaćina.

Inače, Pihalni orkestar Krka osnovan je 1957 godine. Orkestar je dobitnik brojnih državnih i međunarodnih nagrada i smatra se najboljim amaterskim reuropskim puhačkim orkestrom u Europi. Godine 2005. godine dobio je i zlatnu medalju na Europskom glazbenom takmičenju u Nizozemskoj nakon kojeg je izdan i CD s najboljim izvedbama. U sklopu orkestra djeluje i muški pjevački zbor Orkestraža. Vodi ga dirigent Matevž Novak.

Jučerašnji koncert bio je i prilika za druženje ali i razmjenu iskustava o sudjelovanju na natjecanjima i načinu pomlađivanja slovenskog orkestra. Slovenski orkstar svake godine organizira i ljetnu školu za najmlađe koji su željni sviranja i druženja što je dobra praksa pridobijanja novih članova.

Za sve ljubitelje glazbe prenosimo i video koji su snimili članovi Puhačkog orkestra:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here