Dan državnosti: Imamo pravo s više optimizma gledati u budućnost

0
2586
Polaganje vijenaca pod središnjim križem u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Povodom Dana državnosti u Pirovcu, Murteru i Tisnom predstavnici općinskih vlasti zajedno s predstavnicima udruga branitelja i građanima položili su vijence i zapalili svijeće za sve pale branitelje.

U Tisnom je blagdan večeras obilježen polaganjem vijenaca na središnji križ na mjesnom groblju sv. Duha za sve koji su dali život za domovinu Hrvatsku, svetom misom za Domovinu i promenadom limene glazbe KUD-a Hartić.

Skupu se kod središnjeg križa obratio donačelnik Općine Tisno Miljenko Meštrov.

– Budimo ponosni na naše branitelje koji su u konačnici obranili volju građana Hrvatske da živimo u samostalnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj. Od te referendumske odluke donesene 19. svibnja 1991. godine i njene potvrde od strane Hrvatskog sabora 25. lipnja 1991. godine prošlo je četvrt stoljeća. I do danas smo prešli velik i trnovit put i kojeg trebamo biti svjesni i na njega ponosni. Okrenuti budućnosti i njenim izazovima, ne zaboravimo vlastitu odgovornost za čuvanje i razvijanje našeg zajedničkog postignuća, države, kojeg smo željeli te 1990. i 1991. godine i koji hoćemo graditi na principima slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti, zajedništva i samopoštovanja. Svjesni izazova koji nas očekuju na daljnjem putu prema tom cilju imamo pravo s više optimizma gledati u budućnost – rekao je donačelnik Miljenko Meštrov zaželivši svima sretan Dan državnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here