Proslava Dana državnosti na tri Rudine

0
2571
Foto: Rudinapress/H. Pavić

U subotu je u Republici Hrvatskoj državni blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesena 25. lipnja 1991. Donosimo program obilježavanja za Pirovac, Tisno i Murter.

U Pirovcu su već danas položeni vijenci i zapaljene svijeće, a obilježavanje Dana državnosti nastavlja u subotu, budnicom glazbe (8.30 h) i Festivalom svadbenih običaja (20 h) na Trgu Rudina.

Obilježavanje Dana državnosti u Tisnom organiziraju Općina Tisno, TZ Općine Tisno i UDVDR – ogranak Tisno, a počinje večeras na Trgu Rudina koncertom klape Barone.

24. lipnja 2016. g.  (petak) u 21,00 sat    – nastup klape ‘Barone’.
25. lipnja 2016. g.  (subota) u 10,00 sati – promenada na Rudini Tria Korenat.
19,15 sati  –  Polaganje vijenaca na središnji križ na mjesnom groblju sv. Duha u Tisnom za sve koji su dali život za domovinu Hrvatsku.
19,30 sati       – Crkva sv. Duha Tisno – sveta misa za Domovinu
20,00 sati       – Promenada limene glazbe KUD-a Hartić

Obilježavanje Dana državnosti u Murteru organizira UDVDR Murtera i Betine, te Općina Murter-Kornati:

25. lipnja (subota) 2016.g.
o9.oo sati – Misa za domovinu u crkvi Gospe od Gradine.
1o.oo sati – Odavanje počasti i polaganje vijenaca na središnjem križu na mjesnom groblju u Gradini u spomen svima koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku.
1o.3o.sati – odavanje počasti i polaganje vijenaca na spomen ploču prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu Rudina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here