Jedan praznik iza nas, a drugi već na vratima

0
1678
Lito ide mala (Foto: Rudinapress)

Pred nama je još jedan blagdan, praznik – Dan državnosti. U Republici Hrvatskoj to je blagdan koji se obilježava 25. lipnja na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Dan državnosti je službeni državni blagdan, te se taj dan ne radi.

Neradni je bio i jučerašnji dan, Dan antifašističke borbe.

Spomenimo, ove godine za neke je ovo idealan raspored praznika u lipnju, točnije u jednom tjednu. Jer kako nam kažu turisti, a najviše vikendaši koje susrećemo ovih dana po otoku Murteru spojili su sve što se spojiti dalo.

“Imam vikendicu na otoku Murteru, i ovo je idealna prilika da spojim dane i zapravo napravim mini godišnji. Ja sam spojila sve, dakle ponedjeljak i utorak sa srijedom, a četvrtak i petak k suboti, pošto su meni inače i subote radne. Tako da sam dobila cijeli tjedan za odmor, sunce, kupanje i uživanciju”, kaže nam naša (kako se sama nazvala) “Zege” čitateljica, koja je željela ostati anonimna.

Spomenutim gostima, turistima, vikendašima, uz idealno spojene dane za odmor i guštanje, vrijeme također ide na ruku.

Jučer je “zakuhalo”, a danas nastavljamo istim tempom koji je odličan uvod u ovaj produženi vikend.

Temperature na otoku Murteru su već sad dosegle vrtoglavo visokih 34 Celzijeva stupnja. Tlak zraka je 1016 hPa, a vlažnost u zraku 48 posto.

Provjerili smo i što kažu prognostičari. Kako najavljuje dežurna ekipa Šibenik Meteo tima, danas i sutra možete računati na visoke temperature, iznad 35 Celzijevaca, i ekstremno vruće vrijeme.

Dok se mještani otoka Murtera više – manje zatvaraju u hladovine svojih kuća, vikendaši i turisti uživaju na moru, međutim nije na odmet ponoviti da je bolje ostati u kući u vremenskom razdoblju između 11 i 16 sati.

Bit će ovo jedan vrući produženi vikend!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here