Sazvana konstituirajuća sjednica murterskog Općinskog vijeća – HSS i HDZ još uvijek pregovaraju

0
1839
Nositelj liste HSS-HNS-a Edo Juraga, s izabranim načelnikom Tonijem Turčinovim i njegovim zamjenikom Petrom Ježinom (Foto: Rudinapress/Nino Šolić)

Predstojnica Ureda državne uprave Edita Grubišić sazvala je konstituirajuću sjednicu Općinskog Vijeća Općine Murter-Kornati za utorak 28. lipnja s početkom u 10.30 sati.

Koalicija HSS-HNS, nositelja Eda Jurage, koja je na izborima dobila pet mjesta u 11-članom Općinskom vijeću još uvijek pregovara kako bi osigurala većinu. Pegovaraju s HDZ-om, koji u Vijeću ima dva vijećnika, ali za sada bez konkretnog dogovora, tako da se još ne zna tko će biti kandidati izbornih pobjednika za mjesto predsjednika i zamjenika Općinskog vijeća. Ukoliko HSS-HNS i HDZ postignu sporazum, u oporbi ostaju tri vijećnika Nezavisne liste Mate Skračića i jedan SDP-a.

– HSS je relativni pobjednik, ali nedostaje nam taj jedan glas. Razgovori se vode u cilju da ga osiguramo. Mogućnosti i kombinacija za formiranje većine ima mnogo i smatram da do utorka ima sasvim dovoljno vremena da postignemo dogovor – rekao nam je nositelj liste HSS-HNS-a Edo Juraga, ne želeći otkrivati detalje, s obzirom na osjetljivost političkih pregovora. Poziv - Murter

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here