Pirovčani su danas na info štandu mogli saznati više o LAG-u More 249

0
2817

Znate li što je LAG More 249? Pitanje je to koje su Marijana i Šime danas postavljali Pirovčanima na infromativnom štandu Udruge. Dosta je Pirovčana danas zastalo na ovo intrigantno pitanje, a i poneki turist je usput uzeo letak da sazna ponešto više.

“Iako je lokalna akcijska grupa (LAG) osnovan još u listopadu 2013. godine, većina građana još ne zna čime se bavimo. To želimo popraviti ovakvim i sličnim akcijama koje se kontinuirano provode na našem području”, naglasio je Ante Čubrić, predsjednik LAG-a i zamjenik načelnika općine Pirovac.

LAG obuhvaća područje općina Pirovac, Tribunj, Tisno, Murter-Kornati, Primošten i Rogoznice, grada Vodica te naselja grada Šibenika: Grebaštice, Žaborića, Jadrtovca, Brodarice, Krapnja, Zlarina, Kaprija, Žirja, Zatona i Rasline.

“Jeste li znali na nosimo naziv po 249 malih otočića koji se nalaze na ovom području od Pirovca do Rogoznice”, pita Šime mještane i nastavlja – “glavni cilj LAG-a je edukacija, ali stručna pomoć udrugama, obrtnicima i OPG-ovima pri izradi projekata za natječaje EU. Dugoročni cilj je napredak u razvoju ruralnog gospodarstva i cijele lokalne zajednice te briga o infrastrukturnom, ekološko-socijalnom, kulturnom, gospodarskom i svakom drugom razvoju”.

Do kraja mjeseca infromativni će štandovi biti postavljeni u Tisnom i Jezerima, najavljuje voditeljica LAG-a Meri Krnić. Više informacija možete pronaći na www.lagmore249.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here