U Pirovcu espresso – četiri kune!

0
4975
Jedna kava četiri kune, dvije osam... (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Svakog ljeta pred špicu turističke sezone mediji nas bombardiraju pričama o tome kako na moru ugostitelji deru goste. Em su hrana i piće preskupi, em je osoblje neljubazno, a kod nas u Zagrebu je sve jeftinije i bolje… Uvijek se čuju jadikovke i čitatelji medijima šalju fotografije računa sa Straduna gdje kapucino košta 33 kune. No, evo i jednog drugačijeg primjera.

U Pirovcu, na štekatu smještenom u pješačkoj zoni tik uz more, espresso se pije za četiri kune, mala kava s mlijekom ili sa šlagom košta pet kuna, a velika šest. Tako je barem u kafiću ‘Navigator’ na Trgu Domovinskog rata na pirovačkoj rivi. Vlasnik Antonio Klarić kaže da drži iste cijene kave već 11 godina, od kada je otvorio kafić. I nema razloga ih mijenjati. Nije mu drago da se novinari zanimaju za njega i njegov kafić jer, kaže, reklama mu ne treba.
Kako bilo, onome tko misli da je preskupo piti kavu na Stradunu, neka po ništa slabije iskustvo dođe u Pirovac, koji možda nije mondeno stjecište svjetskih elita, ali uistinu posljednjih godina ima što pokazati i ponuditi svojim gostima. Navigator - Pirovac (Foto Rudinapress H. Pavić) (1) Navigator - Pirovac (Foto Rudinapress H. Pavić) (2) Navigator - Pirovac (Foto Rudinapress H. Pavić) (5)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here